В Офісі генпрокурора озвучили збитки від анексії Криму

13 вересня 2020, 17:38
У силовій структурі підкреслили, що сума з роками зростає.
В Офісі генпрокурора озвучили збитки від анексії Криму
Україна подала позов до Міжнародного кримінального суду в Гаазі / Фото: Reuters

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов висловив думку, що анексія Криму Росією завдала українській державі збитків на суму близько одного трильйона гривень.

"За попередніми даними матеріалів кримінальних проваджень, тільки по Криму збитки сягають одного трильйона гривень. Очевидно, це не зафіксована сума, адже агресія РФ триває, як тривають і порушення прав громадян на окупованих територіях півострова і Донбасу", - сказав він в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами представника офісу генпрокурора, також у Криму відбувається серйозне порушення прав людини-насильницьке переміщення цивільного населення, незаконний призов кримчан до лав Збройних сил Російської Федерації. Незаконні дії здійснюються по всій території Кримського півострова із залученням так званих "судових органів".

відео дня

Гюндуз підсумував, що Україна подала позов до Міжнародного кримінального суду і доводить факти, які можуть свідчити про контроль країни-агресора над окупованою територією.

читайте такожУ Росії випустили фейк про ООН і водопостачання Криму

  • Колишній Постійний Представник президента України в АР Крим Борис Бабін заявив про те, що Москва готова заплатити за воду на півострів. За його словами, Росія готова дати хабар у розмірі 1-2 мільярдів доларів чиновникам для забезпечення подачі води в Крим.

  • Перший президент України, глава делегації Києва в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що не виключає відновлення подачі прісної води на територію тимчасово окупованого Росією Криму. За словами політика, така можливість повинна бути передбачена тільки для пересічних жителів півострова в разі катастрофічної потреби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти