У Кабміні пояснили, чи визнають видані бойовиками "ЛДНР" документи

6 січня 2021, 10:33оновлено 6 січня 2021, 22:22
Ситуацію прояснив профільний віцепрем'єр Олексій Резніков.
Олексій Резніков
Олексій Резніков / УНІАН

Влада України планує запустити процедуру конвалідації - один з елементів подолання наслідків незаконної тимчасової окупації ОРДЛО. Однак це судова процедура обліку, а не визнання документів "Л/ДНР".

Про це в інтерв'ю порталу Право України заявив віцепрем'єр-міністр і міністр реінтеграції Олексій Резніков. "Ми хочемо, щоб правові акти, вчинені на тимчасово окупованих територіях, могли визнаватися дійсними за процедурою перегляду і підтвердження (конвалідації)", - сказав він.

За словами Рєзнікова, період окупації ОРДЛО бойовиками й росіянами вкрай затягнувся і триває вже не перший рік. Саме тому у жителів тимчасово окупованих територій регулярно з'являються юридичні проблеми, які пов'язані з тим, що Україна не визнає документи окупаційних адміністрацій.

Як заявляє віцепрем'єр, на цей час українські чиновники відпрацювали тільки процедура для встановлення фактів народження і смерті на тимчасово окупованих територіях.

Резніков зазначив, що конвалідація ‒ процедура судова і передбачає облік документів окупаційних адміністрацій для встановлення цих фактів.

"Підкреслю, що саме облік, а не визнання. Тобто ні зараз, ні надалі йтиметься не про визнання документів, виданих окупаційною владою", - сказав він.

читайте такожАрестович розповів, коли пройде наступний обмін полоненими з бойовиками

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • Міністр іностранних справ Дмитро Кулеба повідомив про те, що для повернення окупованих територій Донбасу та Криму наша країна готова йти на компроміси. Зокрема, влада готова обговорити питання особливого статусу цих територій в межах України.
  • Також нагадаємо, віцепрем'єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков назвав умови, за яких Україна відновить водопостачання анексованого росіянами Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти