Україні загрожують дострокові вибори в Раду: аналітик назвав умову

1 грудня 2021, 01:32
Питання дострокових парламентських виборів надалі залежатиме від того, як розвиватиметься ситуація в найближчі місяць-два, прогнозує Андрій Золотарьов.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський заявив, що не збирається розпускати Верховну Раду / Фото Reuters

На великій пресконференції 26 листопада 2021 президент України Володимир Зеленський заявив, що не збирається розпускати Верховну Раду. Але не виключено, що зробити це все ж таки доведеться. Передумови для проведення дострокових парламентських виборів в Україні озвучив у коментарі Главреду політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

"Передумови для розпуску можуть з'явитися, якщо оформиться розпад монобільшості. Такий хід подій не варто виключати, особливо враховуючи наростаючий конфлікт Банкової з Рінатом Ахметовим, і в разі, якщо сторони спробують піти шляхом підвищення ставок, то потенційно монобільшість будуть "хитати", - припустив політолог.

За прогнозом Золотарьова, у разі дострокових виборів Слуга народу зможе розраховувати лише на 100, максимум - 120 депутатів проти нинішніх 170-180 нардепів, які досі прислухаються до позиції Зеленського.

відео дня

"В цілому, питання дострокових виборів надалі залежатиме від того, як розвиватиметься ситуація в найближчі місяць-два - чи трансформуються економічні, енергетичні проблеми в політичну кризу", - сказав експерт.

За його словами, якщо Україна пройде цю зиму благополучно і без катаклізмів, то Зеленському вдасться більш-менш стабілізувати ситуацію, і перспектива виборів буде неочевидною.

"А ось якщо будуть віялові відключення, зупинки підприємств, це може стати поштовхом до того, що всі шишки посипляться на президента, а разом з цим - більш відчутною стане і перспектива дострокових парламентських виборів", - резюмував політолог.

Як повідомляв Главред, раніше Золотарьов спрогнозував, чи є у Зеленського шанс підняти свій рейтинг.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти