Україна заарештувала 12 літаків РФ і висунула гучне звинувачення

15 квітня 2021, 13:58
455
Україна звинуватила авіаперевізника в порушенні норм міжнародного права.
12 літаків РФ заарештовані судом України
Літаки РФ заарештовані судом України / Reuters

Рішенням суду накладено арешт на 12 літаків російської компанії, які здійснювали незаконні польоти в окупований РФ Крим.

Літаки російського авіаперевізника використовувалися для перевезення пасажирів з і в закритий Україною пункт пропуску Сімферополь-авіа, повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Відзначається, що в ході розслідування ГУ СБУ в АРК кримінального провадження за ч.2 ст. 332-1, ст. 334 і ч. 1 ст. 111 КК України встановлено, що однією з російських авіакомпаній з 2019 року незаконно використовувалися 12 пасажирських літаків марок Boeing і Airbus для переправлення осіб через державний кордон України в порушення норм міжнародного та українського законодавства.

"Здійснення перельотів іноземними (переважно російськими) авіакомпаніями на ВОТ АР Крим розглядається Україною як порушення норм міжнародного права, дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою кримінальну відповідальність авіаперевізників, операторів і капітанів повітряних суден", - зазначили в прокуратурі.

У повідомленні зазначено, що раніше в рамках зазначеного провадження за клопотанням прокуратури АРК було накладено арешт на 199 повітряних суден, що здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення на окупований півострів.

Також прокуратура автономії звернулася в Укрбюро Інтерполу для внесення 109 раніше заарештованих літаків-порушників в базу міжнародного розшуку.

Україна заарештувала 12 літаків РФ і висунула гучне звинувачення

читайте такожУ Путіна звинуватили Україну в спробах диверсій і терактів у Криму

Захоплення Криму РФ - про що повідомлялося раніше:

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти