"Удар у серце дракона": Арестович задумав перейменувати українську мову

3 вересня 2021, 21:26оновлено 3 вересня 2021, 22:23
В України нормальна сучасна українська мова. Вона найбільш близька, як кажуть фахівці, до старої мови Київської Русі.
Арестович
Арестович придумав, як перейменувати українську мову / УНІАН

Радник керівника Офісу президента і представник української делегації в ТКГ Олексій Арестович після ідеї про перейменування України в Русь-Україна, виступив з ідеєю про перейменування української мови.

В інтерв'ю на YouTube-каналі Politeka він заявив про те, що виступає за те, щоб українську мову також могли називати російською, оскільки вона найбільш близька до мови, якою говорили в Київській Русі.

"В України нормальна сучасна українська мова. Вона найбільш близька, як кажуть фахівці, до старої мови Київської Русі. Тобто ми просто будемо її називати подвійною назвою: "російська" або "українська". Не "російська", а" "руська", — сказав він.

Радник глави ОП зазначив, що хотів би подивитися, як Росія "закликатиме до війни з Руссю".

читайте такожЧому перейменування України в Русь-Україну є провальною ідеєю

"Це удар в саме серце дракона! Ми вибиваємо з них основи їхньої пропаганди", - заявив Арестович і додав, що державу перейменовують не для того, щоб вибити у противника пропаганду, хоча це приємний бонус. Перейменування потрібно для того, "щоб ми стали самими собою", вважає Арестович.

Раніше Главред писав про те, що радник глави Офісу президента, спікер української делегації в ТКГ по Донбасу Олексій Арестович запропонував Україні змінити назву держави. До того ж він вважає, що росіяни незаконно привласнили собі бренд Русі.

На думку радника Єрмака, якби Україна повернула собі статус Русі, багато чого б змінилося. Він також розглядає варіанти подвійної назви для нашої держави

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти