У Зеленського жорстко відреагували на рішення Верховного суду за позовом Тупицького

4 лютого 2021, 00:23оновлено 4 лютого 2021, 01:18
Подоляк підкреслив, що указ про відсторонення Тупицького абсолютно законний.
У Зеленського жорстко відреагували на рішення Верховного суду за позовом Тупицького
В Офісі президента закликали до відставки Тупицького / Reuters

В Офісі президента відреагували на рішення Верховного Суду не відкривати справу через відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк порадив Тупицькому визнати, що він більше не може бути головою КСУ.

"Верховний суд відмовив Олександру Тупицькому, навіть не стали відкривати провадження. Взагалі Тупицький дуже негарно метається, намагаючись хоч якось переграти ту реальність, в яку він сам себе завів. Етично він вже не може бути ні головою Конституційного Суду, ні суддею Конституційного Суду. Це зрозуміло для суспільства і для юридичної спільноти", - вважає Подоляк, пише 24 канал.

На думку радника керівника ОПУ, найкраще буде, коли це зрозуміє і сам одіозний суддя. Оптимальний вихід - відставка.

читайте такожУ слузі народу різко відповіли скандальному главі КСУ Тупицькому

Подоляк підкреслив, що указ про відсторонення Тупицького абсолютно законний. Адже діяльність Тупицького не відповідала тому, яким насправді має бути суддя.

Зазначимо, 3 лютого Верховний суд України відмовився розглядати позов Олександра Тупицького про відсторонення його від посади. У ВСУ зазначили, що невідповідність указів президента Конституції може розглядати тільки Конституційний суд.

Справа Тупицького - про що раніше повідомляв Главред:

  • 28 грудня голова КСУ Олександр Тупицький був викликаний на допит до Генпрокуратури з метою вручення йому підозри у справі про приватизацію зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.
  • Тупицький на виклик не з'явився, після чого Офіс генпрокурора звернувся до президента Володимира Зеленського з клопотанням про тимчасове відсторонення судді від займаної посади у зв'язку з кримінальним провадженням.
  • Президент України Володимир Зеленський за підсумками позачергового засідання РНБО підписав указ, згідно з яким голова КСУ Олександр Тупицький тимчасово відсторонюється від виконання своїх повноважень на 2 місяці.
  • 5 січня в КСУ провели засідання і зробили заяву про те, що Зеленський не мав права на відсторонення Тупицького. Згідно з версією інстанції, відсторонити голову Конституційного Суду можна тільки в разі відсторонення судді, його затримання або взяття під варту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти