Тука пояснив, для чого Зеленський вдарив по Медведчуку

3 березня 2021, 16:45
Влада України покарала Медведчука санкціями, щоб послабити його вплив, вважає ексчиновник.
Зеленський завдав санкційного удару по куму Путіна з конкретною метою, вважає Тука
Володимир Зеленський завдав санкційного удару по куму Володимира Путіна з конкретною метою, вважає Георгій Тука / УНІАН

Влада України нанесла санкційний удар по очільнику політради партії Опозиційна платформа – За життя, куму президента Російської Федерації Володимира Путіна Віктору Медведчуку, щоб зруйнувати його монополію на комунікацію з керівництвом РФ.

Санкції в Україні проти Медведчука запровадили, щоб послабити його вплив і переключити увагу з нього як основного перемовника з російською стороною на когось із команди президента Володимира Зеленського, розповів ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на чаті в Главреді.

На думку співрозмовника, зокрема переговори з Росією може почати вести глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"...Є потужний зовнішній гравець – Російська Федерація. Донедавна монопольно і дуже активно його інтереси в Україні представляв виключно Медведчук... санкції проти Медведчука – це лише спроба зруйнувати його монополію на комунікацію з російським керівництвом", – зазначив колишній чиновник.

Нагадаємо, після початку російської агресії проти України Віктор Медведчук та інші члени ОПЗЖ не раз літали до Москви, щоб зустрітися з керівництвом РФ.

Санкції проти Віктора Медведчука – що потрібно знати

  • У лютому Рада національної безпеки і оборони України схвалила запровадження санкцій проти телеканалів 112 Україна, ZIK та NewsOne, які формально належать нардепу від ОПЗЖ й бізнес-партнеру Віктора Медведчука Тарасу Козаку, проте вважаються "медведчуківськими".
  • Потім на засіданні РНБО вирішили покарати обмежувальними заходами Медведчука та його дружину – телеведучу Оксану Марченко – за фінансування тероризму.
  • Санкції проти каналів, а також Медведчука та Марченка, своїми указами ввів у дію Володимир Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти