"Торгувала" дипломами за $1,5 тис.: у Києві на хабарах погоріла радниця ректора

27 липня 2021, 06:59
Чиновниця обіцяла раніше відрахованим студентам сприяння у відновленні у виші та отриманні випускних дипломів без навчання і складання іспитів.
хабар
Вартість "послуг"радниці ректора ВНЗ стартувала від 1,5 тис. доларів / ssu.gov.ua

У Києві затримали радницю ректора одного з приватних вищих навчальних закладів, яка за хабарі "гарантувала" отримання дипломів про закінчення вишу без фактичного навчання і складання іспитів.

За "послуги" жінка брала від 1,5 тис. доларів. Її затримали під час отримання чергової частини неправомірної вигоди, повідомили у Службі безпеки України.

"За даними слідства, чиновниця налагодила корупційний механізм отримання грошей від здобувачів вищої освіти. За хабарі вона обіцяла раніше відрахованим студентам сприяння у відновленні у виші та отриманні випускних дипломів поза встановленими вимогами навчальної програми", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Співробітники СБУ задокументували кілька фактів передачі хабарів.

'Торгувала' дипломами за $1,5 тис.: у Києві на хабарах погоріла радниця ректора
СБУ викрила радницю ректора столичного вишу на "торгівлі " дипломами / ssu.gov.ua

Затриманій повідомили про підозру за ч.4 ст. 368-3 (підкуп посадової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до організації протиправної діяльності.

Як повідомляв Главред, у Чернівецькій області батько випускника одного з навчальних закладів облив фекаліями викладачку, яку звинуватив у вимаганні хабара. Інцидент стався після святкування з нагоди вручення дипломів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти