Зрушилися з мертвої точки: суд над Януковичем перейшов у нову фазу

24 червня 2020, 20:10
Якщо вина Януковича й екс-міністрів буде доведена, їм загрожує тюремний строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.
Суд над Януковичем - втікачу президенту повідомили про підозру
Суд над Януковичем - втікачу президенту повідомили про підозру / Reuters

Біглому екс-президенту України Віктору Януковичу і двом екс-міністрам оборони Дмитру Саламатіну і Павлу Лебедєву повідомили про підозру у держзраді.

"За даними слідства, колишній президент при співучасті двох колишніх міністрів оборони протягом 2012-2014 років здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних сил, яке полягало у скороченні чисельності, розформування окремих військових частин і підрозділів, зміні їхнього місця дислокації", – повідомили в Офісі генерального прокурора України.

читайте такожПора додому: у Генпрокуратурі "розкручують" екстрадицію ЯнуковичаУ тому числі знижувалася і обороноздатність Криму – що і стало однією з передумов для анексії українського півострова.

Таким чином, на думку слідчих, чиновники допомогли Росії й її представникам проводити підривну діяльність проти України.

Якщо вина Януковича й екс-міністрів буде доведена, їм загрожує тюремний строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Суд над Януковичем

Нагадаємо, Віктор Янукович у лютому 2014 року під час Революції Гідності (Євромайдан) втік з України в РФ, а потім попросив російську владу ввести війська в нашу країну.

У Києві 24 січня 2018 Оболонський райсуд заочно визнав Януковича винним у державній зраді, пособництві у веденні агресії проти України і засудив до 13 років позбавлення волі без конфіскації.

Пізніше стало відомо, чому не можна конфіскувати майно Януковича у справі про держзраду. Екс-президент порушив закон до того, як були внесені зміни до Кримінального кодексу, пояснили в ГПУ.

Печерський районний суд Києва 4 травня 2020 обрав міру запобіжного заходу колишньому главі держави у справі про узурпацію влади. Суддя Олеся Батрин прийняла рішення заочно заарештувати Януковича на два місяці без права внесення застави.

12 травня 2020 Печерський райсуд Києва заочно заарештував Януковича у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти