Суд обрав запобіжний захід прихильнику Стерненка

23 березня 2021, 15:43оновлено 23 березня 2021, 16:20
Печерський районний суд обрав запобіжний захід для одного з погромників Офісу президента.
офіс президента
Суд обрав запобіжний захід учаснику акції протесту біля Офісу президента / УНІАН

Печерський районний суд у вівторок, 23 березня, обрав запобіжний захід для одного з погромників Офісу президента - Владислава Гранецького-Стафійчука (відомого як Влад Сорд). Його відправили під цілодобовий домашній арешт.

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання столичної прокуратури та обрав Сорду запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, повідомляє УП.

Зазначимо, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вважає, що затриманий правоохоронцями учасник суботньої акції на підтримку Сергія Стерненка під Офісом президента України є провокатором.

Раніше у поліції повідомили, що під час мітингу затримали уродженця Вінницької області, 1995 року народження. Правоохоронці його назвали "одним з найагресивніших учасників" акції.

"Це - уродженець Вінницької області, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Чоловіка затримали в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України", - повідомили у поліції.

Влад Сорд - письменник, ветеран з позивним "Змій" воював на Сході України майже 5 років. Служив у "Правому секторі" й ОУН, демобілізувався з 93 ОМБр.

Заворушення біля Офісу президента 20 березня:

  • Заворушення біля Офісу президента 20 березня:
  • Біля Офісу президента України на Банковій у Києві прихильники засудженого активіста Сергія Стерненка влаштували заворушення.
  • Вони відтіснили поліцейських від бічного входу до будівлі.
  • Протестувальники підпалили фаєри й кидали їх у бік поліцейських і в ОП.
  • Крім того, вони розмалювали вхідні двері та стіни ОП, написали: "Аваков - чорт", а також розлили червону фарбу, що символізує кров.
  • Вони також розбили вікна в ОП і спробували підпалити табличку на будівлі.
  • В Офісі президента оцінили пошкодження будівлі майже у 2 мільйони гривень.

Справа Стерненка - про що важливо знати:

  • 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини і засудив його до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Крім того, Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні зброї — травматичного пістолета.
  • За словами Стерненка, пістолет він знайшов біля будинку. Як результат, активісту призначили покарання за розбій і зберігання зброї, а за викрадення людини — звільнили від відповідальності за закінченням строків давності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти