Прихильники Стерненка побилися з силовиками біля відділення поліції

21 березня 2021, 07:21
Під відділенням виникли сутички, після чого до поліції прибуло підкріплення, правоохоронці застосували сльозогінний газ.
Прихильники Стерненка побилися з силовиками біля відділення поліції
Прихильники Стерненка побилися з силовиками біля відділення поліції / УНІАН

Між правоохоронцями та прихильниками Сергія Стерненка сталися сутички біля Печерського відділення поліції у Києві - в цьому відділенні утримували затриманого на акції під Офісом президента ветерана Влада Сорда.

Як повідомляє Hromadske, під відділенням виникли сутички, після чого до поліції прибуло підкріплення, правоохоронці застосували сльозогінний газ. Є травмовані.

Ті, хто прийшов підтримати Сорда, хотіли перешкодити поліції вивезти його в ІТТ під Києвом. Однак, орієнтовно о першій годині ночі поліція вивезла його з дільниці і повезла до ІТТ.

Як уточнив адвокат затриманого Дмитро Мазурок, йому інкримінують ч.4 статті 296 (хуліганство), санкція передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Раніше у поліції повідомляли, що під час мітингу затримали уродженця Вінницької області, 1995 року народження. У поліції його назвали "одним з найагресивніших учасників" акції.

"Це - уродженець Вінницької області, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - сказано у повідомленні поліції.

Влад Сорд - письменник, ветеран з позивним "Змій" воював на сході України орієнтовно 5 років. Служив у "Правому секторі" і ОУН, демобілізувався з 93 ОМБр.

Заворушення біля Офісу президента 20 березня:

  • Біля Офісу президента України на Банковій у Києві прихильники засудженого активіста Сергія Стерненка влаштували заворушення.
  • Вони відтіснили поліцейських від бічного входу до будівлі.
  • Протестувальники підпалили фаєри й кидали їх у бік поліцейських і в ОП.
  • Крім того, вони розмалювали вхідні двері та стіни ОП, написали: "Аваков - чорт", а також розлили червону фарбу, що символізує кров.
  • Вони також розбили вікна в ОП і спробували підпалити табличку на будівлі.

Справа Стерненка - про що йшлося раніше:

  • 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини і засудив його до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Крім того, Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні зброї — травматичного пістолета.
  • За словами Стерненка, пістолет він знайшов біля будинку. Як результат, активісту призначили покарання за розбій і зберігання зброї, а за викрадення людини — звільнили від відповідальності за закінченням строків давності.
  • Адвокати одеського активіста Сергія Стерненка подали заяву про переведення в найкоротші терміни їх підзахисного з Одеського СІЗО до Києва, оскільки вважають, що є реальна загроза для його життя.
  • Увечері 23 лютого прихильники активіста Сергія Стерненка зібралися біля Офісу президента, щоб провести акцію протесту проти вироку активісту, після чого почалися зіткнення з силовиками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти