США дозволили "Азову" використовувати американську зброю: як відреагували в бригаді

11 червня 2024, 10:37
229
В прес-службі бригади НГУ "Азов" наголосила, що це рішення США дозволить підвищити боєздатність підрозділу та зберегти життя особового складу.
США дозволили 'Азову' використовувати американську зброю: як відреагували в бригаді
В "Азові" підтвердили зняття заборони США на використання американської зброї / Колаж Главред, фото: УНІАН

В посольстві США в Україні підтвердили дозвіл на використання американської зброї для 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Нацгварії України. Про це йдеться у повідомлення бригади "Азов" у Facebook.

За даними співробітників посольства США в Україні, бригада "Азов" пройшла передбачену американським законодавством перевірку і має право отримувати допомогу від Сполучених Штатів Америки у сфері безпеки.

Зазначається, що це стало результатом тривалої та кропіткої роботи, яку військовослужбовці "Азову" систематично проводили, ефективно протидіючи російській пропаганді.

відео дня

"Ми вдячні Міністерству внутрішніх справ України, командуванню Національної гвардії України, Посольству України у Сполучених Штатах Америки та всім, хто відкрито або кулуарно долучився до подолання цієї заборони. Брехня про "Азов", котру кремлівський режим роками поширював на Заході, сьогодні зазнала нищівного удару", - йдеться у повідомленні.

У бригаді "Азов" підкреслюють, що отримання західної зброї та підготовки від США не лише підвищить їхню боєздатність, але й, що найважливіше, допоможе зберегти життя та здоров'я особового складу.

"Це нова сторінка в історії нашого підрозділу. "Азов" стає ще потужнішим, ще професійнішим та ще небезпечнішим для окупантів", - резюмували в повідомленні.

Бригада НГУ "Азов"

12-та бригада спеціального призначення "Азов" - тактичне з'єднання Національної гвардії України. Раніше також відоме як батальйон "Азов" і полк "Азов".

"Азов" був сформований у травні 2014 року в Маріуполі та брав участь у звільненні міста від російських військ і сепаратистів у рамках АТО.

Під час АТО/ООС "Азов" також брав участь у боях за Іловайськ, Широкине, Мар'їнку.

Підрозділ брав участь у боях за Маріуполь і Азовсталь під час повномасштабної війни Росії проти України, пише Вікіпедія.

Отримання "Азовом" американської зброї - який статус "Азову"

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 11 червня Адміністрація президента США Джо Байдена скасувала заборону на постачання зброї 12-й бригаді спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України, повідомляє The Washington Post із посиланням на Державний департамент США.

Раніше повідомлялось, що Полк "Азов" - відомий елітний підрозділ українських військ, який до останнього захищав Маріуполь від російських окупантів, був виключений з переліку отримувачів військової допомоги США через підозри у зв'язках із неонацистами. Також військові цього підрозділу не можуть брати участь у навчаннях НАТО в Європі, пише британське видання The Times.

Боєць 12-ї бригади Національної гвардії "Азов" із позивним Ніко зазначив, що війна, розв'язана Росією проти України, триватиме довго, і наступному поколінню українців теж доведеться воювати, тому необхідно готуватися.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти