Новий поворот: суд обрав запобіжний захід Януковичу у справі Майдану

12 травня 2020, 18:54
Печерський суд міста Києва заочно заарештував президента-втікача.
Янукович
Суд заочно заарештував Януковича / УНІАН

4 травня суд обрав запобіжний захід колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі про узурпацію влади. Сьогодні Печерський райсуд Києва заочно заарештував екс-главу держави в справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Як стало відомо під час трансляції засідання суду на YouTube "Судової влади України", адвокати Януковича вимагали не розглядати запобіжний захід, оскільки закінчилися терміни досудового розслідування, а також просили відвід прокурорів за нібито їхню упередженість.

читайте такожРадник Насирова і чиновник Януковича: чим відомий податківець Любченко

відео дня

Крім цього, захист вимагав викликати до суду самого Януковича, однак клопотання адвокатів були відхилені.

"Клопотання задовольнити. Застосувати щодо підозрюваного Віктора Януковича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в межах строку досудового розслідування без права внесення застави", - зачитав рішення суддя Олексій Соколов.

Справа Януковича

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 4 травня обрав запобіжний захід колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі про узурпацію влади. Суддя Олеся Батрин схвалила рішення заочно заарештувати колишнього главу держави на два місяці без права внесення застави.

До цього, у 2018-му, Оболонський райсуд Києва заочно засудив колишнього президента Януковича до 13 років позбавлення волі. Його визнали винним за статтями КК України "Держзрада" та "Пособництво у веденні агресивної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти