Роздача повісток, "беркутівці"-ухилянти: Клименко розповів, що чекає на зрадників

24 лютого 2024, 13:28
Очільник МВС Клименко дав інтерв’ю Наталії Мосейчук.
Очільник МВС Клименко дав інтерв’ю Наталії Мосейчук
Очільник МВС Клименко дав інтерв’ю Наталії Мосейчук / 1+1

Як у міністерстві внутрішніх справ зустріли велику війну і що чекає на зрадників? Чи будуть поліцейські вручати повістки? І яка доля спіткала поліцейських-спецпризначенців у Дніпрі після відмови їхати на фронт?

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко дав велике інтерв’ю Наталії Мосейчук в межах проєкту "Мосейчук+".

В інтерв’ю Ігор Клименко згадав перші дні великої війни та реакцію його підлеглих. Каже — ніхто з керівників не покинув столицю і кожен виконував свою роботу. Та не обійшлося без зрадників. Особливо показовим був випадок в Маріуполі, де частина поліцейських перейшла на бік росіян.

"Сказати, що я їх ненавидів — не можу сказати. Це непотріб для країни. Непотріб, який навіть не заслуговує нашої емоції. І вони мають пам’ятати. І боятися весь час. Коли ми повернемо ці території — ми дійдемо до них. Вони мають жити в страху. Я хочу, щоб вони жили в страху. Ті люди, які зрадили присязі і зрадили Україну", — сказав міністр.

За даними Ігоря Клименка, в зоні бойових дій знаходяться 30 тисяч поліцейських, зокрема штурмова бригада "Лють". Втім, Наталія Мосейчук згадала про спецпризначенців у Дніпрі (колишні беркутівці — ред.), які відмовилися їхати на фронт.

Очільник МВС Клименко дав інтерв’ю Наталії Мосейчук

"Ми достатньо жорстко зреагували і до деяких учасників цього конфлікту, і до частини підрозділу, — відповів Ігор Клименко. — Це невеличкий конфлікт, який виріс в медійну історію. Більшість цих людей, що були в тому залі, добровольцями пішли на фронт. Зараз знаходяться на полігоні і готуються до участі в бойових діях".

Разом з тим, поліція продовжує брати участь у мобілізації. Та повісток поки — не роздає.

"МВС в системі мобілізації виконує деякі функції. По розшуку ухилянтів, по роботі на блокпостах, по роботі на пропускних пунктах (ДПСУ) з ухилянтами, з людьми, які підроблюють документи, щоб виїхати — ми забезпечуємо правоохоронну функцію", — пояснює Ігор Клименко.

Очільник МВС Клименко дав інтерв’ю Наталії Мосейчук

Коли в Україні запрацює закон про зброю? Як поліція відреагувала на стеження за журналістами? І що буде з людьми, які напали на жінку та дитину на Прикарпатті? Дивіться у новому епізоді "Мосейчук+" на Youtube-каналі Наталії Мосейчук:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти