Росія скористається хаосом в США і піде в наступ на Україну - Арестович

19 червня 2020, 11:59оновлено 19 червня 2020, 16:29
Поки Вашингтон буде вирішувати свої власні проблеми, у всьому іншому світі може багато чого статися, впевнений військовий аналітик.
протести в сша
протести в сша / соцмережі

Внаслідок громадянських заворушень і політичної кризи в США, а також зламу Трампом наднаціональних інститутів, Україна ризикує втратити на час допомогу Вашингтона.

За цей період Росія може активізуватися в українському напрямку. Таку думку в ефірі UkrLifeTV висловив відомий військовий аналітик Олексій Арестович.

"Акцент треба ставити на поведінку політиків рівня Байдена, який прямо дає зрозуміти, що зносити Трампа будуть за будь-яку ціну, в тому числі ціною громадянської війни. Якщо громадянська війна в Америці буде, а я схильний вважати, що вона де-факто йде, ну більше ста поліцейських вбито і так далі, там зіткнеться три Америки, а не дві. Буде Америка Маска воювати з Америкою Байдена і проти Америки Трампа. Всі троє проти один одного. Чим воно закінчиться незрозуміло", - зазначив Арестович.

читайте такожПолітолог розповів, як путінофільство Трампа зіграє на руку УкраїніЗа його словами, з конфлікту США вийдуть більш сильним оновленим суспільством, ніж раніше, але поки цей процес буде йти, Вашингтон втратить на час статус світового жандарма.

"Але поки Америка вийде сильнішою, то у всьому світі може багато чого статися. Нам не поздоровиться точно – ми відразу можемо вляпатися в конфлікт з Росією, вони відразу підуть вперед. А чим ми будемо відбиватися, коли Америка буде зайнята – це величезний питання. <...> Захід підірвав свої моральні корені, у нього масове божевілля, він ніколи не буде колишнім", – заявив Арестович.

Він підкреслив, що американці не продають зброю всім підряд, вони продають зброю тільки що в рамках певних політичних зв'язків. Доступ до "джавелинам" далеко не всім дається. А Україна, наприклад, купує, і частина допомоги передається безоплатно. Під час внутрішньоамериканських проблем така допомога може припинитися.

"З Криму йдуть дуже суперечливі відомості – одні кажуть, що все в порядку з водою, інші кажуть, що з водою капець і треба щось робити негайно. Водна проблема є, але її розмір важко встановити і я не думаю, що вона критична. Якщо вони попруть вперед, то вони використовують воду скоріше як привід, а не статус реальної фізичної або матеріальної проблеми, яку треба негайно вирішити", - сказав аналітик.

читайте такожКонфлікт США і РФ буде йти в Україні і почнеться вже цієї осеніАрестович уточнив, що існують і інші ознаки є ознаки російської активності в Криму.

"Вони проводять навчання з наступальним характером, в яких беруть участь в основному підрозділи ВДВ, які по суті своїй є наступальними. А по-друге, сценарій цих навчань вони не дуже приховують, наприклад, захоплення аеропортів в Миколаївській області.

Хоча Росії, звичайно, сильно не до цього зараз з її ковидом, конституційною реформою та іншим бардаком, є історичні приклади, коли в таких ситуаціях країни, особливо великі, намагалися вирішити маленькою переможною війною частина внутрішніх проблем", - попередив військовий експерт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти