Батьки тягали дитину по знахарях: у Чернігові від страшних опіків померла 2-річна дівчинка

11 серпня 2021, 15:56
На п'ятий день, коли до них навідалася мати чоловіка і побачила страждання дитини, змусила батьків відвезти Лесю в лікарню.
Лікарня
Дитину не змогли врятувати / pixabay

У Чернігові померла 2-річна Леся Г* з села Григорівка в обласній лікарні. Як повідомляють місцеві ЗМІ, у дитини були важкі опіки, а батьки пізно звернулися за професійною медичною допомогою.

2-річну Лесю госпіталізували в лікарню тільки через 5 днів після того, як вона отримала опіки. Протягом двох тижнів дівчинка боролася за своє життя, але медикам не вдалося її врятувати, оскільки, за їхніми словами, дитину привезли пізно.

Леся з двійні, її братові Павлику вдалося обійти ємність з окропом.

"Того дня батьки дітей 18-річна Дата і 29-річний Іван різали птицю і закип'ятили воду. Дівчинка сіла в таз з окропом і обпекла сідниці, спину і живіт", - йдеться в повідомленні.

Батьки лікаря не викликали і в лікарню дитини не доставляли, зате стали займатися самолікуванням - їздили по знахарях з сусідніх сіл, ті дали їм якусь мазь.

Лише на п'ятий день, коли до них навідалася мати чоловіка і побачила страждання дитини, змусила батьків відвезти Лесю в лікарню.

Виявилося, що мама дівчинки вчилася на медика, але через заміжжя навчання припинила. Подружжя, за словами сусідів, повністю благонадійні, і сім'я на обліку соцслужб не перебував.

Наразі поліція з'ясовує всі обставини трагедії. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Можливо, в процесі слідства справу перекваліфікують.

Нагадаємо, на Рівненщині під час спільного сну з матір'ю помер немовля. Трагедія сталася 8 червня в селі Могиляни.

За висновком лікарів, смерть малюка настала в результаті механічної асфіксії від закриття рота і носа м'яким предметом, випадкове удушення в ліжку під час сну.

Про сім'ю відомо, що вона благополучна і характеризується позитивно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти