Різке повернення частини Донбасу під контроль Києва стане катастрофою – експерт

26 травня 2021, 12:39
Владі нашої країни поки не потрібно "педалювати" повернення частини східної території, сказав керівник політичних програм Українського інституту майбутнього
Експерт поділився, що у Києва немає грошей на відновлення частини Донбасу, яка йому непідконтрольна
У Києва немає грошей на відновлення частини Донбасу, яка йому непідконтрольна, поділився експерт / УНІАН

Керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко вважає, що, якщо захоплену частину Донбасу завтра повернуть під контроль Києва, відбудеться катастрофа.

У влади України немає грошей на відновлення Донбасу та на те, щоб годувати бюджетників та пенсіонерів, розповів експерт під час чату на Главреді.

За його словами, Києву спочатку необхідно назвати речі своїми іменами та тверезо оцінити, що він може у ситуації, яка склалася.

відео дня

"...Як тільки вона (українська влада – Ред.) правдиво відповість на це питання, ми зрозуміємо, що наша країна зараз не в змозі тягнути на собі Донбас...", – сказав співрозмовник.

Романенко вважає, що українській стороні поки не варто "педалювати" повернення Донбасу. Експерт порадив спочатку привести до ладу державу та її економіку.

У серпні минулого року радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко повідомив, що на відновлення захопленої частини Донбасу потрібно витратити близько 10 млрд доларів.

читайте такожЛавров заявив, що Росія готова відпустити Донбас у лоно матері-України, але за однієї умовиНагадаємо, на початку березня політичний та економічний експерт Тарас Загородній говорив, що українська держава з економічної точки зору потягнула б повернення частини Донбасу під свій контроль, якби цей процес стартував найближчим часом.

Влада України раніше стверджувала, що території можна повернути під контроль лише політико-дипломатичним шляхом.

Агресія Росії на Донбасі

  • У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.
  • У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти