Рада провалила призначення Вітренка віцепрем'єром - міністром енергетики

17 грудня 2020, 14:49
На підтримку кандидатури Юрія Вітренка віддали голоси лише 186 народних депутатів.
Вітренко
Юрій Вітренко / УНІАН

Верховна Рада України не підтримала призначення колишнього топ-менеджера НАК Нафтогаз України Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики України.

За відповідне рішення в ході засідання парламенту, що транслювалося на портал ВР, у четвер, 17 грудня, проголосували 186 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

"Кандидат має багаторічний успішний досвід у сфері енергетики, з 2016 року працював на керівних посадах в НАК Нафтогаз України, де відповідав за успішний судовий процес проти російського Газпрому в Стокгольмському арбітражі. Глибоке розуміння енергетичного сектора необхідно для його трансформації, і для цього в тому числі потрібен мандат першого віцепрем'єр-міністра. Тому прошу підтримати кандидатуру Юрія Юрійовича Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики України", - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, представляючи депутатам кандидатуру Вітренка.

Рада провалила призначення Вітренка віцепрем'єром - міністром енергетики

Сам Вітренко під час виступу зазначив, що бачить механізм щодо зниження оптової ціни на газ за допомогою нарощування видобутку власного газу.

Юрій Вітренко новини:

  • Нагадаємо, Юрій Вітренко 16 липня звільнився з Нафтогазу.
  • Зазначимо, Вітренко співпрацював з Нафтогазом з 2002 року. Він був радником керівників компанії, в 2004-2005 роках працював начальником одного з відділів НАК.
  • У 2014 році повернувся в Нафтогаз, був директором з розвитку бізнесу, з 2018-го був виконавчим директором.
  • Брав участь у Стокгольмському арбітражі, який задовольнив вимоги України у спорах з Газпромом про закупівлю і транзит російського газу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти