Путін почне війну: які країни під загрозою

16 березня 2024, 06:10
Якщо ЗСУ розіб'ють російську армію, наступу на країни НАТО не буде.
Путін, війська РФ
Путін / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот YouTube

Деякі люди кажуть мені, що я "надмірно нагнітаю", коли припускаю, що взимку Путін почне війну проти країн Балтії. Можливо, але зараз майже щодня надходять все нові вказівки на те, що саме до цього все і йде. Білоруська армія вже перекидає свої механізовані частини до литовського кордону. Від цих Ошмян до Вільнюса - 30 км відмінною багатосмуговою дорогою. (Під час атаки на Київ у ЗС РФ такої розкоші не було, але до столиці України вони на деякий час підійшли). І саме туди, в Ошмяни, зараз перекидаються мобільні механізовані частини.

Це цілком укладається в мою теорію про те, що взимку першого удару, напевно, буде завдано саме по Литві (через Вільнюс у напрямку Калінінграда) - щоб за кілька днів відсікти всі балтійські країни від наземного сполучення з союзниками по НАТО.

Ну а далі піде окупація всього іншого.

відео дня

Єдиний на даний момент спосіб не допустити цього - надати максимально можливу військову допомогу Україні. Якщо ЗСУ розіб'ють російську армію, наступу на країни НАТО не буде.

Розпочнеться російська атака десь після виборів президента США. Кремль упевнений, що Трамп зуміє посіяти у Вашингтоні настільки руйнівний хаос, що американцям буде не до Європи.

Хто такий Іван Яковина

Народився в Москві, в районі Сокільники, жив там до трьох років. Має українське коріння, предки походять із міста Самбір на Львівщині. З батьками часто переїжджав із міста в місто, проживав у Підмосков'ї, Кишиневі, Санкт-Петербурзі. Навчався в 11 школах.

Закінчив Московський лінгвістичний університет, за спеціальністю — арабіст.

З 2010 року — працював у Києві, писав для сайту "Лента.ру". Після рейдерського захоплення видання у 2014 переїхав до України.

Працює журналістом і політичним оглядачем журналу "Новое время" (Київ), пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти