Страшна пожежа в Чорнобильській зоні триває: терміново прибула підмога

19 квітня 2020, 13:43
Для гасіння чорнобильської пожежі покликали на допомогу рятувальників з Івано-Франківської та Тернопільської областей.
Чорнобиль, пожежа
На гасіння пожеж під Чорнобилем прибуло підкріплення / Reuters

Страшна пожежа в Чорнобильській зоні відчуження не вщухає, на допомогу прибули рятувальники з інших областей України.

Станом на неділю 19 квітня триває гасіння чотирьох осередків пожежі в Чорнобильській зоні, рятувальники залучили гелікоптери та пожежний потяг "Укрзалізниці" для ліквідації пожежі в Житомирській області, повідомив дректор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

За його словами, додатково для надання допомоги в ліквідації пожеж залучено з Івано-Франківської та Тернопільської областей особовий склад і пожежну техніку.

"В даний час працює пожежна авіація, це три літаки. Крім того, залучено пожежний потяг "Укрзалізниці". Мобілізовані сили і кошти лісогосподарських підприємств з інших регіонів України. Додатково для надання допомоги в ліквідації пожеж залучено з Івано-Франківської та Тернопільської областей особовий склад і пожежну техніку", - заявив Демчук в неділю, 19 квітня, під час брифінгу.

читайте такожНа волосині від ядерного вибуху: експерт назвав небезпеку чорнобильської пожежіНагадаємо, раніше очільник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про ситуацію з лісовими пожежами в Житомирській області і Чорнобильській зоні.

"Відкрите полум'я зараз залишилося в 4 місцях. Там працює понад 100 одиниць техніки, працівники ДСНС і лісники. Крім того, для гасіння пожеж залучили авіацію і протипожежний поїзд. Також триває ліквідація пожежі в Зоні відчуження. Там також працює достатньо техніки і людей. Загрози об'єкту Укриття та сховища радіаційних відходів немає", - написав Єрмак у своєму Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти