Порошенко і Медведчук не могли обходитися один без одного, вони як брати-близнюки - експерт

26 травня 2021, 16:41оновлено 27 травня 2021, 22:29
Медведчук за п'ять років президентства Порошенка став сильнішим, як і Порошенко, багато отримав через завдяки тому, що посилився Медведчук, розповів Романенко.
Порошенко, Медведчук
Порошенко і Медведчук не могли обходитися один без одного, вони як брати-близнюки / BBC.com

Лідер фракції Європейська солідарність Петро Порошенко і голова партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктор Медведчук – це брати-близнюки, частина однієї екосистеми, заявив керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

"Вони прекрасно розв'язували свої питання разом, й останні плівки Бігуса в черговий раз підтверджують той факт, що Порошенко і Медведчук не могли обходитися один без одного", - сказав Романенко під час чату на Главреді.

За його словами, вони можуть ненавидіти один одного, але вони дуже цинічні та прагматичні люди, які звикли використовувати оточення.

"Тому Медведчук за п'ять років президентства Порошенка став сильнішим, як і Порошенко, багато отримав через те, що посилився Медведчук. Власне, з цих же причин ніхто і не переслідував Медведчука. Навіщо? Медведчук Петру Олексійовичу був вигідний, і він сподівався завдяки Медведчуку обратися на другий президентський термін", - зазначив він.

Романенко додав, що ця схема була поламана Зеленським, він став "чорним лебедем" для них.

Відносини Порошенка і Медведчука - про що йшлося раніше:

  • 18 травня журналісти оприлюднили першу частину телефонних розмов ймовірно голови політради "Опозиційної платформи - за життя" Віктора Медведчука, на яких фігурує його кум - глава Кремля Володимир Путін, п'ятий президент Петро Порошенко і бойовики ОРДЛО.
  • За словами Дениса Бігуса, Медведчук був включений в роботу з Порошенком від початку президентства, тобто, вже з червня 2014 року кум Путіна регулярно відвідував Адміністрацію президента. Згідно із записами, Медведчук нібито зустрічався з Порошенком у будь-який час - хоч вночі, хоч на вихідних.
  • В одній з оприлюднених розмов з одним з ватажків "ЛНР" Олексієм Карякіним, яка відбулася 24 червня 2014 року, Медведчук каже: "Ти повинен знати і, можливо, знаєш. Я це все роблю на прохання Путіна і на прохання Порошенка, але до Порошенка і до цих офіційних дій я жодного відношення не маю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти