Політолог розповів, що буде з Україною, якщо почнеться масштабна війна

10 квітня 2021, 13:31
Бондаренко підкреслив, що не варто вважати дзвінки західних лідерів благословенням України на війну.
Кость Бондаренко
Кость Бондаренко сказав, що буде з Україною, якщо почнеться масштабна війна / УНІАН

Якщо почнеться масштабна війна, Сполучені Штати постраждають від неї найменше. Набагато менше, ніж Україна, постраждає Європа. А ось Україні доведеться взяти на себе весь тягар ситуації, заявив очільник Фонду "Українська політика", політолог, історик Кость Бондаренко.

"В умовах, коли відбувається нагнітання ситуації, спілкування з президентом України починає представляти інтерес для багатьох сильних світу цього – як для США, які на території нашої країни вже фактично є внутрішніми господарями, так і для різних міжнародних структур, зокрема, блоку НАТО. Тобто на тлі підвищення ставок у відносинах Заходу і Росії зростає напруженість, а, відповідно, зростає й інтерес до України", - пояснив Бондаренко у коментарі Главреду.

За його словами, якщо почнеться масштабна війна, Сполучені Штати постраждають від неї найменше.

"Набагато менше, ніж Україна, постраждає Європа. А ось Україні доведеться взяти на себе весь тягар ситуації. І дуже не хотілося б, щоб саме Україна виступила в ролі провокатора цієї війни...",- сказав політолог.

Водночас Бондаренко підкреслив, що не варто вважати дзвінки західних лідерів благословенням України на війну.

"Це була просто звірка годин. Команди "фас" Україні ще ніхто не давав", - особливо зазначив він.

Політолог переконаний, що якщо ж раптом після цих розмов Зеленського з лідерами США, Великобританії і Канади на Донбасі почнуться активні бойові дії, то, "говорити про те, що в України є хоч якийсь шанс на виживання, майбутнє або хоч якусь перемогу, не доводиться".

"Приклади Іраку та Сирії показують, як можна грати у великі глобальні ігри десятиліттями, привівши при цьому власний народ до повного зубожіння й винищення, а водночас сильні світу цього просто "стригтимуть купони", - підсумував експерт.

Війська Росії біля кордонів України - про що йшлося раніше:

  • Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що він не знає конкретних термінів базування військ РФ біля кордонів України. За його словами, військові підрозділи перебуватимуть там стільки, скільки потрібно росіянам. Водночас рішення про терміни ухвалять військове керівництво і президент Володимир Путін.
  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Україна не збирається звільняти Донбас військовим шляхом. Подібні заяви з боку Росії не відповідають дійсності. Київ має намір мирно врегулювати російсько-український конфлікт на сході країни.
  • Справжньою метою нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України може бути посилення тиску на країну з метою примусу до поступок у переговорному процесі, заявив Міністр оборони України Андрій Таран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти