Політолог пояснив, як Порошенко може переграти Зеленського

27 березня 2021, 05:03
Володимира Зеленського можуть змусити погодитися на прем'єра Порошенка як Москва, так і Вашингтон.
Віктор Небоженко
Віктор Небоженко розповів, чим обернеться для Зеленського можливе прем'єрство Порошенка / Фото УНІАН

Політолог і соціолог, директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко вважає, що колишній глава держави Петро Порошенко може стати новим прем'єр-міністром України і це не обіцяє Володимиру Зеленському нічого хорошого.

Як розповів експерт Главреду, Порошенко може очолити Кабмін, якщо Опозиційна платформа - За життя, За майбутнє і Європейська солідарність об'єднаються в більшість або якщо фракція колишнього президента об'єднається з фракцією нинішнього глави держави.

"Правда, у другому випадку вся гостра ідеологічна боротьба між Зеленським і Порошенком виявиться фікцією, і в цій ситуації виграє лише один – відбудеться блискуче відродження Петра Олексійовича", - вважає Небоженко.

відео дня

На його думку, Зеленського можуть змусити погодитися на прем'єра Порошенка як Москва, так і Вашингтон.

"У Порошенка тісні контакти і з Путіним, і з Байденом, а тому він в дуже вигідному становищі: Байдену він говоритиме, що буде протидіяти російській агресії, а Путіну – що він єдиний, хто зараз в Україні контролює націонал-демократів і здатний утримати Україну в сфері впливу Росії. Це слуга двох панів. Крім того, Байден і Путін можуть домовитися між собою і зійтися на кандидатурі Порошенка", - зазначив Небоженко.

Політолог додав, що "якщо Порошенко хоча б на добу обійме посаду прем'єр-міністра, наступного ж дня будуть оголошені дострокові президентські вибори".

"І антирейтинг Порошенка тут не буде проблемою, тому що він зробить все, щоб антирейтинг Зеленського став ще більше. Коли ПОП був президентом, всі його прем'єри постраждали від "чорного піару". Порошенко точно переграє Зеленського, він - більш досвідчений політик, та й артист більш талановитий, ніж Зеленський", - резюмував Небоженко.

читайте такожКоли і як Зеленський втратить президентську булаву: прогноз астролога

Нагадаємо:

  • Політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов вважає, що масові тарифні протести або розпад монобільшості можуть прискорити процес зміни прем'єр-міністра України. На цю посаду могли б претендувати лідерка Батьківщини Юлія Тимошенко і п'ятий президент України, лідер Європейської солідарності Петро Порошенко.
  • Політичний і економічний експерт Тарас Загородній також назвав можливих кандидатів на посаду прем'єр-міністра України замість чинного глави Кабміну Дениса Шмигаля.
  • Соціологи з'ясували, за кого проголосували б українці на виборах президента наприкінці березня 2021 року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти