Майже половина українців підтримали блокування каналів 112 Україна, NewsOne і ZIK - опитування

20 лютого 2021, 13:35оновлено 20 лютого 2021, 15:20
Після того, як Зеленський запровадив санкції проти телеканалів, у 20% українців змінилося ставлення до нього у кращий бік.
112 Україна
Майже половина українців підтримали санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne і ZIK / сайт каналу

Майже половина українців підтримують блокування телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, які пов'язують з народним депутатом Віктором Медведчуком.

Результати свіжого опитування Київського міжнародного інституту соціології та центру SOCIS свідчать про те, що 46,4% респондентів позитивно ставляться до рішення Ради національної безпеки та оборони України заблокувати телеканали. Водночас негативно оцінили дане рішення 34,7% опитаних, частка тих, хто відмовився відповідати на це питання дорівнює 18,9%.

А після того, як Зеленський запровадив санкції проти телеканалів, у 20% опитаних змінилося ставлення до нього у кращий бік. Водночас гірше про президента почали думати 17,4% опитаних. Щоправда, у 58% респондентів взагалі не змінилася думка про Зеленського після цього кроку - ні в гірший, ні в кращий бік. 4,5% опитаних відмовилися відповідати на це запитання.

Опитування проводилося 11-16 лютого методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). Усього опитано 3 тисячі респондентів (по 1,5 тис. КМІС і SOCIS) у віці 18 років і старше з усіх регіонів України, крім окупованого Криму і не підконтрольних українській владі районів Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки становить +/- 1,8%.

Санкції проти телеканалів - про що йшлося раніше:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • 3 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про запровадження санкцій проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK). За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.
  • 5 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що запровадження санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK стало початком звільнення території України - Донбасу та Криму.
  • 19 лютого відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони України, за результатами якого президенту запропонували запровадити нові санкції, у тому числі проти громадян України. РНБО рекомендує запровадити санкції проти 19 юридичних осіб та 8 фізичних осіб. З восьми юросіб – п'ятеро є громадянами України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти