Чому російські окупанти перейдуть до плану війни на виснаження - експерт

8 травня 2022, 03:03
Як вважає Олег Жданов, у російських агресорів зараз спостерігається деградація - в першу чергу, з точки зору якості мобілізаційного ресурсу.
Російська техніка
Чому російські окупанти перейдуть до плану війни на виснаження - експерт / колаж ЗСУ / скріншот з відео

Російські окупанти розуміють, що війна проти України була спланована ними з помилкою, яка дуже скоро призведе до катастрофи з втратою боєздатності. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов у коментарі порталу "Новий час".

"Росіяни явно переходять до плану війни на виснаження і будуть намагатися розтягувати цю мобілізацію в часі. Хоча відсутній головний фактор - у Росії немає часу. Мобілізація, особливо прихована, буде йти дуже повільно (якщо, звичайно, вони не будуть влаштовувати облави в окремих районах РФ). До того ж, доведеться знімати техніку вже не з пунктів постійної дислокації, де її фактично не залишилося, а з місць зберігання, де вона знаходиться в дуже поганому технічному стані. І це буде радянська, не модернізована техніка", ‒ говорить експерт.

На його думку, у окупантів зараз спостерігається деградація, по-перше, з точки зору якості мобілізаційного ресурсу - тому що тих солдатів/офіцерів, у яких є бойовий досвід, вже в основному використовували, і, по-друге, в технічному плані — тому що їм доводиться повертатися до техніки часів СРСР.

"А це все ще треба поєднати, сформувати, навчити або оновити навички — це займе не менше двох-трьох місяців, і тільки потім вони зможуть перекидати їх в Україну для того, щоб кидати в бій", ‒ підсумував Жданов.

читайте такожНайнебезпечніший напрямок агресії: експерт розповів, куди Кремль перекидає найбільше військ

Нагадаємо, раніше Олег Жданов прогнозував, що процес звільнення українських земель від російських окупантів почнеться не раніше середини червня нинішнього року.

"Про звільнення цих територій ми зможемо почати з вами розмову десь у червні, не раніше. Тобто, щось там терміново для підтримки військ буде передаватися на фронт. Але в малих кількостях. Масоване постачання і підрозділи, оснащені західними зразками техніки - не раніше червня з'являться на фронті. Чому? Тому що треба навчити людей", - зауважив Жданов.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти