Відсторонений Зеленським Тупицький покинув Україну – екснардеп

6 січня 2021, 17:20оновлено 6 січня 2021, 18:20
Тупицький сьогодні прибув до найбільшого міста ОАЕ, повідомив Лещенко.
Лещенко поділився, що Тупицький прилетів у Дубай – Тупицький новини
Олександр Тупицький прилетів у Дубай, поділився Сергій Лещенко / скріншот

Олександр Тупицький, відсторонений президентом Володимиром Зеленським від виконання обов'язків очільника Конституційного суду України, покинув Батьківщину.

У середу, 6 січня, Тупицький прилетів у найбільше місто Об'єднаних Арабських Еміратів – Дубай, написав колишній нардеп, член наглядової ради акціонерного товариства Укрзалізниця Сергій Лещенко в Telegram.

За його відомостями, Тупицький летів до Дубая з Києва.

"Як повідомляють пасажири рейсу Київ – Дубай PQ 481, разом з ними у спекотних Еміратах 6 січня приземлився очільник Конституційного суду Олександр Тупицький...", – повідомив екснардеп.

Відсторонений Зеленським Тупицький покинув Україну – екснардеп

Конституційна криза в Україні та "розбірки" з Олександром Тупицьким – що потрібно знати

  • Наприкінці жовтня Конституційний суд визнав неконституційним закон про запровадження кримінальної відповідальності за недостовірне декларування доходів суддями, депутатами та чиновниками.
  • Потім КСУ позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції права проводити моніторинг електронних декларацій та зобов'язав НАЗК закрити їх реєстр.
  • Після цього Володимир Зеленський терміново скликав засідання РНБО. Влада вирішила відновити відповідальність за недостовірні відомості в електронних деклараціях. Пізніше було відновлено повноцінне функціонування НАПК.
  • Наприкінці грудня Тупицького викликали в Офіс генпрокурора для вручення підозри у справі про приватизацію Зуївського енергомеханічного заводу, який знаходиться у Донецькій області.
  • Тупицький не з'явився на виклик, і Офіс генпрокурора попросив очільника держави тимчасово відсторонити його від виконання службових обов'язків.
  • Зеленський відсторонив Тупицького своїм указом.
  • У КСУ вважають, що президент не мав права усувати Тупицького. Суддя КС Ігор Сліденко заявив, Тупицький буде продовжувати ходити на роботу й виконувати свої обов'язки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти