"Кошмар, ЄС більше не пускає": затриманих в аеропорту Афін українців відвідав консул

5 липня 2020, 14:41
У соцмережах обурюються, чому затримані громадяни України не звернули увагу на те, для кого Євросоюз відкрив кордони з 1 липня.
'Кошмар, ЄС більше не пускає': затриманих в аеропорту Афін українців відвідав консул
У затриманих в аеропорту Афін українців побував консул / facebook.com/ania.valevska

Увечері напередодні в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, які прилетіли рейсами з Києва. Причина - заборона на в'їзд через високі показники коронавірусу. Сьогодні опівдні до групи українців пустили консула, він передав їм речі першої необхідності.

Про це у своєму Facebook повідомила одна із затриманих пасажирок Аня Валевська.

"Український консул щойно особисто відвідав нас. Завдяки йому, у нас тепер є мило, одна пляшка з антисептиком, вода, туалетний папір і матраци", - написала вона.

Дівчина також повідомляє, що компанія Wizzair передала для своїх 5 пасажирів бутерброди й воду. Ryanair поки не відреагував.

'Кошмар, ЄС більше не пускає': затриманих в аеропорту Афін українців відвідав консул

Відзначимо, в коментарях під повідомленням українці пишуть, що зараз краще сидіти вдома.

"Я звісно звик співчувати людям, але...Якого милого було туди летіти? Здається, стрічки більшості інформсайтів рясніють повідомленнями, що в країни ЄС українців поки не пускають. Чи не можна було все достеменно з'ясувати в Україні? Чому наші дипломати мають витрачати час і ресурси щоб вам допомагати?Сорі, але мені абсолютно не шкода людей, які в розпал епідемії в країні, коли Україна - в лідерах по темпам поширення коронавірусу, опиняються десь там закородном арештовані. Вас як мінімум мали на 14 днів посадити в обсервацію",- пише Юрій Гончаренко.

'Кошмар, ЄС більше не пускає': затриманих в аеропорту Афін українців відвідав консул

"Україна не потрапила до списку країн, з якими ЄС відкрив свої зовнішні кордони з 1 липня" - не знаю, як можна було не помітити цю інформацію, плануючи переліт по ЄС", - додав Андрій Оніщук.

'Кошмар, ЄС більше не пускає': затриманих в аеропорту Афін українців відвідав консул

"Кошмар. ЄС більше не пускає українців навіть з робочими/навчальними візами?????", - запитує Оксана Єрмошенко.

'Кошмар, ЄС більше не пускає': затриманих в аеропорту Афін українців відвідав консул

читайте такожУкраїнці зможуть потрапити до Греції: названа дата та умовиНагадаємо, раніше повідомлялося, в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, які прилетіли з Києва. Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на одного із затриманих пасажирів.

За інформацією, українці прибули до грецької столиці в суботу ввечері двома рейсами: авіакомпанії Ryanair (вилетів з "Борисполя" до 18:00) і авіакомпанії Wizz Air (вилетів о 18:45 з аеропорту "Київ").

"Коли ми приїхали в "Жуляни", то нас на реєстрації строго розпитували і розглядали весь пакет документів (ми навіть зробили тест в лабораторії і надали з мокрою печаткою). Після того, як ми все показали, нас відпустили на паспортний контроль. І вже після прильоту на паспортному контролі нас зупинили і відправили. Поки ми були в аеропорту, нас намагалися змусити підписати згоду на депортацію, ми відмовилися", - розповів пасажир.

Також стало відомо, що після відмови у в'їзді українців в автозаку відвезли до поліційного ізолятора на території аеропорту, і розмістили в камерах, у тому числі дітей. Вони провели там ніч і залишаються там і в цей час.

читайте такожЄвросоюз дозволив в'їзд громадян 14 країн з 1 липня, українцям поки не можна - BBCТрохи пізніше в департаменті консульської служби МЗС України (ДКС) прокоментували ситуацію. За словами дипломатів, туристи не врахували обмеження на в'їзд, які діють в Греції, тому їх не пропустили.

"Наші громадяни не затримані. Їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку з діючими обмеженнями. Консул купив воду, засоби гігієни та виїхав в аеропорт. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідування", - заявили дипломати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти