"Нова ера ППО в Україні": ЗСУ вже отримали німецьку IRIS-T та американські HIMARS - Резніков

12 жовтня 2022, 09:33оновлено 12 жовтня 2022, 10:46
Україна отримала 1 з 4 обіцяних німецьких ППО, також незабаром очікується прибуття американських NASAMS.
Резников, IRIS-T
Україна отримала німецькі IRIS-T / Колаж фото defenceredefined.com.cy, Facebook Резнікова

Українські захисники отримали від США ще 4 реактивні артилерійські системи HIMARS. Це підтвердив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Я дякую президенту США Джо Байдену і міністру оборону Ллойду Остіну ІІІ та американському народу. Час HIMARS: хороший час для українців і поганий час для окупантів. Чудові новини напередодні Ramstein 6, куди я їду завтра", - написав Резінков.

пост Резникова
Україна отримала американські HIMARS / скріншот

Він також заявив, що Україна вже отримала від Німеччини першу обіцяну систему протиповітряної оборони IRIS-T. Вже зовсім скоро ЗСУ отримають і зенітні ракетні комплекси NASAMS.

"Нова ера протиповітряної оборони розпочалася в Україні. IRIS-T з Німеччини вже тут. На підході американські NASAMS. Це тільки початок. І нам потрібно більше. Немає сумнівів, що Росія є терористичною державою. Існує моральний обов'язок захистити небо над Україною, щоб врятувати наших людей", - написав він.

пост Резникова
Україна отримала німецькі IRIS-T / скріншот

Нагадаємо, наприкінці вересня посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що Берлін планував вже в жовтні передати Україні ППО IRIS-T. За її словами, на політичному рівні вже ухвалено рішення про передачу Києву озброєння, якого немає на балансі навіть німецької армії.

Надходила інформація, що постачання IRIS-T повинні були бути запущені в листопаді, проте вчора, 10 жовтня, очільниця Міноборони Німеччини Крістіні Ламбрехт заявила про передачу ППО Україні "в найближчі дні".

Її заява пролунала після масованого ракетного удару Росії по Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти