"Неможлива історія": у ВР відповіли чи будуть ефективними електронні повістки для мобілізації

7 грудня 2023, 20:53
Використання рекомендованого листа ймовірне, адже є поштова скринька, і якщо людина має місце реєстрації, лист туди дійде.
'Неможлива історія': у ВР відповіли чи будуть ефективними електронні повістки для мобілізації
Чи реальний метод вручення повісток електронним листом / Колаж: Главред, фото: УНІАН

У Верховній Раді України виникли значні сумніви стосовно пропозиції вручати повістки за допомогою електронної пошти. Пів року обговорювалася ідея введення повісток в мобільний додаток "Дія". Однак членкиня комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська назвала цю ідею "неможливою історією" і висловила сумніви у її ефективності. Про це Бобровська сказала в ефірі телемарафону.

"Для мене було здивуванням, коли я почула про електронний лист. Знаєте, ми пів року говорили про "Дію" і повістки в "Дії", але це неможлива історія. Я думаю, що для багатьох це зрозуміло, тому що цей застосунок викинеться з телефону зі швидкістю світла. Електронні листи - кому вони будуть надсилатися, на яку пошту, на які скриньки, робочі-неробочі... Ця історія не буде працювати", - заявила Соломія Бобровська.

Вона відзначила, що пропозиція про рекомендовані листи виглядає більш реальною, оскільки має заздалегідь встановлену адресу доставки. Проте, за її словами, навіть цей метод не є ідеальним, оскільки вимагає чіткого законодавчого визначення та узгодження щодо того, як використовувати та забезпечувати доступ до електронних скриньок для такої доставки.

відео дня

"З електронними скриньками для мене це було щось нове. Я не вбачаю, що це може бути дієва робоча історія, і таким чином точно чоловіків не знайдеш і не доправиш до ТЦК. У нас у законодавстві також треба вказати, що таке "електронна скринька" і як нею користуватися. І, в принципі, чи це є механізмом доправлення людині офіційного повідомлення. Ця історія, як на мене, буде тотально неробоча", - додала вона.

Соломія Бобровська вказала на потребу чіткого законодавчого визначення терміну "електронна скринька" та необхідність інструкцій щодо її використання.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні планують внести зміни до порядку проведення мобілізації. Законопроект буде поданий до Верховної Ради після попереднього узгодження його з Генеральним штабом.

Також Україна впроваджує електронний кабінет для військовозобов'язаних та призовників, який міститиме їх особисті дані. В міністерстві оборони розглядають зміни у процесі мобілізації, включаючи можливу необхідність з'являтися у військкоматі протягом 48 годин.

Крім цього, у Верховній Раді України внесли пропозиції щодо можливих змін у системі мобілізації. Серед них - встановлення відстрочки від призову для студентів, педагогів, осіб певного вікового складу, ветеранів та родичів інвалідів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти