"Натискають кнопку, вбиваючи наших друзів": у ЗСУ розповіли про нову зброю в РФ

27 липня 2023, 19:08оновлено 27 липня 2023, 19:42
1870
Командувач Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський зауважив, що успіх у наступі Збройних сил України на півдні обов'язково буде.
Украинские военные, Александр Тарнавский
Тарнавський зазначив, що успіх у настанні ЗСУ на півдні обов'язково буде / Колаж: Главред, фото: 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу, Telegram Тарнавський

Російські окупаційні війська почали використовувати нову зброю на фронті – міни з дистанційним керуванням. Про це розповів командир аеророзвідки Української добровольчої армії "Док" в інтерв'ю ВВС.

Як зазначив "Док", вперше на війні солдати більше страждають від мін, ніж від артилерії: "Коли ми йдемо вперед, всюди наштовхуємося на мінні поля".

Також він розповів, що росіяни вигадали нову тактику на полі бою. Коли українські захисники наближаються до російської траншеї, лунає потужний вибух. Окоп порожній, але закладений мінами.

відео дня

"Російські війська зараз використовують міни з дистанційним керуванням. Коли наші солдати підходять до окопів, росіяни натискають кнопку, і міни вибухають, вбиваючи наших друзів", - зазначив "Док".

Він каже, що бачив цю тактику протягом останніх двох тижнів, і називає її "новою зброєю".

Разом з тим, командувач Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський зауважив, що успіх у наступі Збройних сил України на півдні обов'язково буде. Українські захисники наразі виконують важку і копітку роботу. За його словами, будь-яку оборону можна зламати, але потрібен час, терпіння та вмілі дії.

"Україна повільно виснажує свого ворога. Росія не переживає через втрату своїх людей, а останні зміни у військовому керівництві означають, що все далеко не гаразд. Україна ще не надіслала свої основні ударні сили. Повільно чи ні, але наступ йде і він обов'язково досягне своєї мети", - сказав він.

На уточнююче запитання, наступ ЗСУ провалився чи має успіх, Тарнавський з усмішкою на вустах відповів: "Якби наступ не мав успіху, я б зараз з вами не розмовляв".

Контрнаступ Збройних сил України

Нещдавно президент Володимир Зеленський заявив, що армія України продовжує просуватися на фронті. За його словами, українські війська добилися непоганих результатів. Про деталі операції повідомлять пізніше.

В американському Інституті вивчення війни вважають, що ЗСУ 26 липня запустили велику контрнаступальну операцію в західній частині Запорізької області в районі Работино – в 10 кілометрах на південь від Орєхова. Українські військові просунулися на 2,5 км.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на американського чиновника, ЗСУ перейшли до великого наступу на південному фронті, операція набирає обертів. Армія України посилює військову операцію майже за 2 місяці після початку контрнаступу.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти