На Мрії привезли: нардеп Герега запропонував Кличко закуповувати маски в Епіцентрах

29 квітня 2020, 18:58
У Мережі з'явилася копія листа нардепа Олександра Гереги, в якому він пропонує Віталію Кличку закуповувати медичні маски в гіпермаркетах мережі Епіцентр
Герега
Нардеп Олександр Герега / liga.net

Нардеп Олександр Герега (депутатська група "За Майбутнє) розіслав листа меру Києва Віталію Кличку і колегам по Раді з пропозицією купувати медичні товари (дуже потрібні в умовах пандемії коронавіруса) в його компанії Епіцентр".

Фотокопія листа була опублікована у соціальній Мережі Facebook. "Шановний Віталію Володимировичу! Минулого тижня літак "Мрія" доставив до України велику партію медичних масок, окулярів, стерильних комбінезонів 5 ступеня захисту, а також інші товари протиепідемічного призначення. Всі вони мають європейський та український сертифікати якості. Коли буде замовлена велика партія, ціна буде менше (прайс товарів додається). Якщо буде ваша зацікавленість, то просимо вас звертатися з усіма питаннями до певних осіб у компанії "Епіцентр К",- йдеться у тексті.

Причому видно, що лист надруковано на офіційному бланку нардепа (а закон забороняє народним обранцям займатися бізнесом). У ньому також були вказані імена і телефони людей, з яким можна зв'язатися з питання продажу медтоваров.

відео дня

Журналісти УП звернулася за вказаними у листі номерами. Представниця компанії - Ольга Анатоліївна - повідомила, що Епіцентр К дійсно можна купити вищезазначену продукцію.

"Ми купуємо і продаємо все це в торгових центрах. Ми також допомагаємо всім, кому потрібно купити даний товар, тому що дійсно цей товар зараз дефіцитний. Він у нас є в наявності в торгових центрах, тому є така розсилка", - розповіла вона.

Помічник нардепи Гереги Ольга Григор'єва розповіла журналістам, що лист на ім'я Кличка було єдиним подібним документом. Причому його прислали помилково. І зараз нардеп з розбирається з ситуацією.

Однак, як розповіли на умовах анонімності депутати Ради, такі листи від Гереги отримали одразу декілька народних обранців.

Як повідомляється на порталі Opendatabot, компанія Епіцентр К станом на 14 квітня 2020 належить родині Олександра та Галини Герег (51.3% і 47,97% відповідно) та Тетяні Суржик (0.73%).

Нагадаємо, 23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 Мрія з медичним вантажем. Літак в аеропорту Бориспіль зустрічали президент Володимир Зеленський, голова Мінінфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар і заступник голови МОЗ Віктор Ляшко. Загалом лайнер привіз 103 тонни медичного вантажу, потрібного для боротьби з коронавірусом.

Президент Зеленський розповів, що на Мрії привезли 12 млн медичних масок, близько 260 тисяч захисних окулярів для медиків і більше 100 тисяч захисних костюмів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти