У Мінкульті розповіли, чи будуть переглянуті мовні квоти

2 липня 2020, 21:43
Російськомовний інформаційний продукт залишиться на деякий час в українських медіа.
квоти, українська мова
Мовні квоти не переглядатимуть / фото: 24tv.ua

У Міністерстві культури поки не планують переглядати політику мовних квот в українських медіа. На даний момент в країні немає ринку, який може забезпечити виробництво якісного інформаційного продукту українською мовою.

Про це розповів міністр культури Олександр Ткаченко в інтерв'ю Liga.net.

За словами міністра, як тільки країна зможе забезпечити українців якісним україномовним медійним продуктом, питання квот не буде актуальним. Наразі в Україні немає такого ринку.

відео дня

"Тут слід виходити з наявних економічних можливостей. Однак ринку, який може робити якісний україномовний контент сьогодні, немає", - стверджує Ткаченко.

Також він підкреслив, що у зв'язку з економічними показниками в українських медіа певний час буде присутнє російськомовне кіновиробництво. Однак цей період повинен тривати недовго.

Нагадаємо, 13 жовтня 2017 року в Україні набув чинності закон про мовні квоти. Згідно з законом, 75% контенту на українському телебаченні має бути українською мовою. Для регіональних каналів встановлена квота у 60%.

Раніше повідомлялось, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вимагає від українських телеканалів частіше використовувати державну мову у своїх ефірах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти