"Міняємо Словаччину на Крим": українці відповіли на жарт про Закарпаття

6 березня 2021, 14:12
Глава Міністерства закордонних справ Словаччини Іван Корчок заявив, що слова у зовнішній політиці дійсно мають більшу вагу, ніж у внутрішній.
Іван Корчок
Іван Корчок / Фото facebook.com/ivan.korcok

Скандал з недоречним жартом прем'єр-міністра Словаччини про Закарпаття знайшов продовження. У Харкові 4 березня на будівлі консульства країни з'явився напис: "Міняємо Словаччину на Крим".

Глава Міністерства закордонних справ Словаччини Іван Корчок заявив, що даний інцидент показує значимість слова у зовнішній політиці, передає Denik N.

"Інцидент показує, що слова в зовнішній політиці дійсно мають більшу вагу, ніж у внутрішній, і ми повинні зважити, як ми їх використовуємо", - сказав Корчок.

відео дня

При цьому він нагадав, що вже вибачився за висловлювання прем'єр-міністра Словаччини про Закарпаття.

'Міняємо Словаччину на Крим': українці відповіли на жарт про Закарпаття
У Харкові невідомі залишили напис на консульстві Словаччини / Фото соцмережі

Нагадаємо:

  • У Словаччині сталася політична криза після закупівлі російської вакцини Супутник V.
  • Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович, коментуючи закупівлю російської вакцини від коронавірусу Супутник V, відзначився некоректним жартом про Україну, сказавши, що "пообіцяв" Москві віддати "Закарпатську Україну".
  • Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на дивну заяву прем'єр-міністра Словаччини. Він висловив жаль, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем'єр псує "надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною".

Довідка. Закарпатська Україна - це територіальне утворення, яке існувало в період з 1944 до 1946 року на території звільненого за сприяння СРСР від військ Німеччини та Угорщини Закарпаття. У період між двома світовими війнами Закарпаття входило до складу Чехословаччини.

26 листопада 1944 року в Мукачевому пройшов перший з'їзд народних комітетів Закарпатської України, в рамках якого був ухвалений маніфест про возз'єднання Закарпатської України з Радянською Україною. Вищим органом влади обрали Народну Раду Закарпатської України.

29 червня 1945 року СРСР і Чехословаччина підписали в Москві договір про те, що Закарпатська Україна (Підкарпатська Русь в Конституції Чехословаччини), за бажанням населення возз'єднується зі своєю споконвічною батьківщиною – Україною і стає частиною УРСР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти