Вакцина Спутник V спровокувала політичну кризу в країні ЄС

3 березня 2021, 17:00
У Словаччині можуть відбутися дострокові парламентські вибори.
Супутник V
Вакцина Спутник V не сертифікована Євросоюзом / Reuters

У Словаччині сталася політична криза через закупівлю урядом російської вакцини від коронавірусу Спутник V, яка наразі не пройшла сертифікацію у Євросоюзі. Політична сила За народ, а також Партія свободи і солідарності, висловили готовність вийти з правлячої коаліції. Ситуація може призвести до дострокових парламентських виборів, повідомляє Euractiv.

Відзначається, що перша партія російської вакцини від COVID-19 Спутник V прибула до країни в понеділок. Словаччина стала другою країною у Євросоюзі після Угорщини, яка має намір почати вакцинацію препаратом до офіційного схвалення вакцини на рівні ЄС.

Зокрема, глава політичної сили За народ Вероніка Ремішова піддала критиці факт присутності прем'єрміністра Словаччини Ігоря Матовича на пресконференції з питань доставки російської вакцини від коронавірусу.

"Не тільки я, але і деякі члени нашої партії відчувають огиду і розчарування", - заявила Ремішова, зазначивши, що присутність глави уряду на такому заході недоречна. Також вона додала, що у зв'язку зі сформованими обставинами партії належить вирішити питання свого перебування в коаліції та уряді.читайте такожВакцинація від коронавірусу у РФ: більшість росіян не хочуть колоти Спутник V - опитування

У свою чергу, міністр економіки і глава Партії свободи і солідарності Річард Сулик також розкритикував закупівлю препарату Спутник V і допустив можливість виходу з коаліції.

За умови виходу цих політичних сил з коаліції, уряд Матовича позбудеться більшості. Така ситуація може призвести до сценарію дострокових виборів у Словаччині. Наразі у Словаччині фіксують найвищий у світі рівень летальності від коронавірусної інфекції на душу населення.

Вакцина Спутник V - новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти