Кравчук різко висловився про Росію через Донбас

29 січня 2021, 19:34оновлено 30 січня 2021, 00:57
За словами Кравчука, обіцянки росіян не відповідають їхнім реальним діям.
Кравчук різко висловився про Росію через Донбас
Кравчук жорстко висловився про Росію і Донбас / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що заяви Росії на переговорах по Донбасу йдуть врозріз з її політикою в непідконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей.

"Коли ми збираємося за засідання ТКГ, представник Росії і представники Донецької та Луганської областей говорять про те, що Україна повинна приймати відповідні закони, повинна створювати умови і передумови для того, щоб мир на Донбасі настав. Тобто вони кажуть, що все нібито залежить від України. Коли ми будемо діяти так, як потрібно, світ настане. Але я чую, їх ватажок (Денис Пушилін - ред.) говорить про те, що ні, мова йде про інше, про створення національних російських держав в межах Донецької та Луганської областей. Зовсім інша філософія, підхід", - заявив Кравчук, коментуючи форум "Російський Донбас", який пройшов в окупованому Донецьку.

За його словами, така ситуація породжує багато питань до Росії.

"Я ставлю питання: люди, які представляють Донецьку і Луганську області, мають таку ж думку, як їх ватажок? Або у них своя думка? Я задам питання на наступній зустрічі Гризлову (глава делегації Росії в ТКГ - ред.): як вам вірити, якщо мова йде про створення національних російських державних структур з інтеграцією в Росію, навіщо ви мучите людей? Чого ви хочете?",- заявив Кравчук, передає телеканал Україна 24.

Раніше Кравчук також заявив, що обіцянки росіян не відповідають їхнім реальним діям. За його словами, Києву з Москвою важко домовитися по Донбасу, про що свідчать переговори протягом семи років і останнього півріччя.

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

  • Представник Донецька від переселенців в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що переговори в рамках радників лідерів Нормандського формату, які відбулися 27 січня, стали позитивним сигналом. В процесі розробляється алгоритм реалізації Мінських угод. При цьому між Україною і Росією як і раніше існують принципові розбіжності.
  • Дипломат Роман Безсмертний вважає, що Україна втратила можливості мирного повернення ОРДЛО і тепер Київ зможе повернути свої території тільки за допомогою військової операції.
  • Журналіст, представник української делегації в ТКГ по Донбасу Денис Казанський раніше розповів, що Україна запропонувала Росії вийти з конфлікту в ОРДЛО в обмін на часткове зняття санкцій. Однак у Москві не погодилися з такою умовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти