Кравчук різко відреагував на санкції РНБО

19 лютого 2021, 21:46
За словами Кравчука, спроби перешкодити Україні будувати державу повинні каратися законом.
Леонід Кравчук
Кравчук висловився про нове рішення РНБО / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук підтримав санкції проти 8 осіб і 19 компаній, а також висловився про боротьбу з Росією.

"Моя позиція дуже чітка - Україна воююча держава. Це означає, що будь-які дії України, закони України, дії посадових осіб України, ті хто заважає Україні захищати землю, повинні розглядатися крізь призму війни. Тобто закони, нормативні акти, корупційні дії, спроби нашкодити Україні будувати державу повинні каратися законом. Повинна почати діяти давно вже диктатура закону", - підкреслив він.

За словами Кравчука, влада країни повинна була спочатку діяти в цьому напрямку.

"У країні, яка воює, не може бути поблажливості, не може бути участі когось, хто поводиться на противагу боротьбі народу за незалежність, шкодить цій боротьбі. Тому я підтримував і підтримую конкретні реальні дії, не тільки РНБО, Верховної Ради, президента. Це почалося не сьогодні. Влада повинна почати діяти давно, з початку війни", - заявив Кравчук.

читайте такожВ СБУ висловилися про нові санкції РНБО

Як підкреслив Кравчук, фігурантам санкційного списку "не потрібно було шукати будь-які можливості співпраці з нашими недругами, шукати в Росії якісь поблажки, відкривати фабрики, заводи".

"Це була не просто війна, а щось вже подібне війні. АТО там назвали, ще щось... Є реальна війна. На війні, на силу відповідаємо силою, на постріли відповідаємо пострілами - дзеркально. Ми не приходили на їх територію, ми захищаємо свою землю. Повинні діяти відповідно до законів, Конституції, як держава, яка бореться з ворогом. І тут справа не в Медведчуку - це стосується всіх. Я знаю, скільки в України ворогів. Ворог той, хто заважає нам жити і працювати", - додав Кравчук, передає Україна 24.

Санкції в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти