Кравчук розповів про можливу військову операцію на Донбасі

4 квітня 2021, 16:49
Глава української делегації в ТКГ розповів про стратегію Росії на Донбасі.
Леонід Кравчук
Кравчук висловився про стратегію Росії на Донбасі / leonid-kravchuk.com.ua

Перший президент України і глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів, чи можлива військова операція на Донбасі, і назвав причину активізації російський військових поблизу кордону України.

"Я проти військових операцій. Ми повинні вирішувати це питання політико-дипломатичним шляхом. Ми не агресор, ми захищаємо свою землю, і будемо робити це всіма способами, щоб зупинити агресію Росії. Ми повинні змусити її через дипломатично політичні кроки покинути територію України", - говорить Кравчук, передає Суспільне.

За словами Кравчука, стратегія Росії - це зруйнувати Україну.

читайте такожУ Кравчука заявили про сценарій РФ по Донбасу і пояснили роль США

"Росія має достатньо ресурсів і сил, щоб діяти у відповідності зі своєю стратегією. Її стратегія - поневолення України або її руйнування. Зараз Росія потрапила в дуже складне становище. Я чув, що говорилося навіть про те, що командування американських військ в Європі оголосило про більш високий рівень готовності. Керівники НАТО теж запевняють, що вони не будуть миритися з агресією, яку проводить Росія. Про це говорять президент Байден і його адміністрація. На пресконференції Байден сказав, що світ розділився на дві частини: демократію і автократію, а до цієї автократичної групи держав віднесли Росію. До того ж, у неї не все гаразд економічно, соціально, політично. Тому ці проблеми Росія хоче компенсувати шляхом тиску на Україну", - зазначає Кравчук.

читайте також"Геть з України": Данилов різко висловився на адресу Росії

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти