Голова Всеукраїнської ради церков помер від Covid-19

4 липня 2020, 22:58оновлено 5 липня 2020, 01:56
160
Співчуття висловив митрополит Епіфаній.
Василь Райчинець
Василь Райчинець / Фото: Слово про слово

В лікарні Ужгорода Закарпатської області 4 липня у віці 67 років помер старший єпископ Української Євангельської Церкви, головуючий Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Василь Райчинець.

"Причина смерті - підтверджене захворювання коронавірусом. Висловлюємо щирі співчуття рідним і церкві, якій Василь Федорович присвятив більшу частину свого життя", - повідомив в Facebook пастор Анатолій Якобчук.

Проте пізніше Якобчук видалив повідомлення про те, що Райчинець помер від Covid-19. Офіційна причина смерті поки не озвучена.

Голова Всеукраїнської ради церков помер від Covid-19

Слова співчуття написав митрополит Єпіфаній на сторінці в Facebook.

"З глибокою скорботою сьогодні дізнався про те, що завершив земне життя і відійшов до вічності старший єпископ Української Євангельської Церкви Райчинець Василь Федорович, який останні півроку також був черговим головуючим у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій. Висловлюю співчуття родині померлого, громаді, усім, хто поділяє біль втрати", - зазначив глава ПЦУ.

Голова Всеукраїнської ради церков помер від Covid-19

Відомо, що Райчинець був одружений, сім'я виховувала шістьох дітей. У 2008 році отримав орден князя Ярослава Мудрого V ступеня. З 2010 року він був президентом Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської.

Як раніше повідомлялося, за останній тиждень в Україні статистика щодо захворюваності коронавірусом демонструє позитивну динаміку, при цьому статистичні дані виявляються значно кращими, ніж прогнозні сценарії другий тиждень поспіль.

Нагадаємо, в Україні можуть закрити курорти для відпочиваючих, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти