Реальна ситуація гірша: опубліковано тривожний прогноз розвитку пандемії COVID-19

4 липня 2020, 18:30
В Україні кожна друга підозра на інфекцію підтверджується.
швидка
В Україні зростає частка госпіталізованих / УНІАН

За останній тиждень в Україні статистика щодо захворюваності коронавірусом демонструє позитивну динаміку, при цьому статистичні дані виявляються значно кращими, ніж прогнозні сценарії другий тиждень поспіль.

Про це йдеться у прогнозі розвитку епідемії COVID-19 на період з 3 по 10 липня 2020 року, який створено робочою групою з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, передає прес-служба Національної академії наук.

"Аналіз даних найбільш уражених регіонів показав, що протягом червня зросла частка госпіталізованих, а кількість підозр майже зрівнялася з кількістю виявлених інфекцій. Це опосередковано може свідчити про зменшення частки виявлених інфекцій. Тому реальна динаміка може бути менш оптимістичною ніж та, що випливає з офіційної статистики", – йдеться в дослідженні.

читайте такожПовернення жорсткого карантину: у МОЗ назвали умовиЕксперти звернули увагу на те, що по Україні в цілому нейтральна тенденція, але для кожної області прогнозні сценарії – різноспрямовані. В середньому по Україні за весь період збору даних кожна друга підозра на інфекцію підтверджується.

"При цьому на кожне нове виявлення в середньому витрачається 15 ПЛР-тестів. Залишається не зовсім зрозумілим порядок визначення підозр і використання ПЛР-тестів, тому що навіть при умові подвійного тестування кожного непідтвердження підозри залишається більше 10 ПЛР-тестів на кожного інфікованого. Ймовірно, не всі підозрілі випадки потрапляють в офіційну статистику", – додали в прес-службі.

Нагадаємо, в Україні 47 677 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 227 летальних, 21 тис. 155 пацієнтів одужали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти