Комбат ЗСУ назвав імовірні терміни й напрямки перелому ситуації на полі бою

25 травня 2024, 18:40
785
Ведеться системна робота з вибивання противника з позицій, розповів Юрій Федоренко.
ВСУ
ЗСУ відбивають атаки ворога / Колаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, 71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗС України

У районі населеного пункту Глибоке Харківської області, де російські окупанти мали частковий успіх, ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію у важких боях, повідомив командир батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

"Просування подальшого ворог немає і ведеться системна робота з вибивання противника з тих позицій, які він зайняв", - розповів він в ефірі інформаційного телемарафону.

Попри те, що динаміка бойових дій залишається інтенсивною, кожного дня Сили оборони мають певні тактичні успіхи на полі бою.

відео дня

"Якщо говорити про Вовчанськ, то Сили оборони намагаються стабілізувати ситуацію повною мірою. Але противник "тисне" дуже сильно, тому що для них принципово важливо окупувати Вовчанськ і створити плацдарм для подальшого просування в тил нашого угруповання військ", - зазначив український офіцер.

За його даними, на Куп'янському напрямку противник став активнішим, тобто ворог намагається з двох боків розгойдувати ситуацію.

Федоренко також висловив упевненість у тому, що за два місяці Сили оборони України на певних напрямках фронту переламуватимуть ситуацію на свою користь.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що на півдні ЗСУ відкинули росіян. На Херсонщині штурми не принесли успіху окупантам, ворог зазнав втрат і відступив на свої позиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ворог отримав по зубах на Харківщині, ЗСУ перейшли в контрнаступ. Сили оборони зупинили російські війська та перейшли до відновлення втрачених позицій.

Як повідомлялося раніше, окупанти двічі за ранок штурмували острів Нестрига. Українські військові пояснили його важливість. Острів Нестрига розташований в районі населеного пункту Велетенське і Кізоміс, недалеко від ворожих військ.

Хто такий Юрій Федоренко?

Юрій Федоренко - український політик, правозахисник, громадський діяч та військовик. Депутат Київської міської ради з 1 грудня 2020 року. Секретар постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення в Україну воював у складі 112 бригади 128 батальйону Тероборони на посаді командира 4 роти.

9 лютого 2023 року Федоренко очолив одну з перших в Україні рот ударних авіаційних комплексів (РУБпАК "Ахіллес") у складі 92-ї ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка. 31 січня 2024 року рота масштабувалася у батальйон (БУБпАК "Ахіллес"), пише Вікіпедія.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти