У МЗС жорстко відповіли на відмову Ірану платити компенсацію за збитий літак МАУ

12 серпня 2020, 02:43
Ірану доведеться компенсувати збитки, підкреслив Євген Єнін.
літак МАУ
Місце аварії літака МАУ / twitter.com / SZimpas

Ірану доведеться виплатити компенсацію за збитий іранськими військовими пасажирський літак авіакомпанії МАУ : або безпосередньо, або відповідним страховим компаніям, заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"Під час двосторонніх переговорів іранська сторона підтвердила свою готовність відшкодувати збиток, в т.ч. і авіакомпанії МАУ, представники якої були запрошені на переговори з української сторони. Ми домовилися включити це питання до порядку денного наступного раунду переговорів", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

На думку Єніна, незалежно від того, чи був літак застрахований, іранській стороні доведеться компенсувати збитки.

відео дня

"Дійсно літак МАУ був застрахований в одній з європейських страхових компаній, яка в свою чергу перестрахувала свої ризики в інших страховиків. Ірану доведеться компенсувати збитки компанії МАУ якщо не безпосередньо, то в регресному порядку відповідним страховим компаніям, але все одно мова про ті ж компенсації", - підсумував заступник міністра закордонних справ України.

читайте такожІран "знайшов крайніх" і відмовився платити МАУ за збитий літак

Раніше Іран запропонував Україні відмовитися від судових позовів у справі про збивання іранськими військовими літака МАУ. Відзначається, що Києву і сім'ям загиблих запропонували погодитися з "людською помилкою" як причиною катастрофи.

Як повідомлялося, 6 квітня представник комітету парламенту Ірану з правових і судових питань, депутат Хассан Норузі заявив, що іранські військові "правильно" вчинили, збивши український літак у Тегерана. Також він заявив, що в Ірані за збиття українського літака нікого не заарештовуватимуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти