Експерт пояснив, чому США не кинуть Україну в боротьбі проти РФ і в чому підступ

10 квітня 2021, 06:24
Якщо Штати програють Україну Росії, то перетворяться на країну "третього світу", а РФ займе місце США в геополітиці.
Джо Байден
Штати можуть використовувати Україну як інструмент тиску на Кремль / Фото Reuters

Україна нарешті стала "валізою з ручкою" для США. Вашингтону важливо утримати країну в зоні свого впливу - це питання престижу і світового панування.

Таку думку озвучив у коментарі Главреду полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов. Він вважає, що якщо Штати програють Україну Росії, то стануть з нами на один щабель у світовій політичній ієрархії і фактично перетворяться на країну "третього світу", тоді як Росія займе місце США в геополітиці.

"Якщо виграють США, то все буде навпаки - вони збережуть за собою позицію світового лідера, а Російську Федерацію опустять до рівня України", - зазначив експерт.

Крім того, Жданов вважає, що Штати можуть використовувати Україну як інструмент тиску на Кремль, щоби в РФ скинули Путіна.

"Якщо Вашингтону знадобиться натиснути на Кремль, він просто допоможе Україні у військово-технічному плані. Це викличе істерику і паніку в Кремлі, і тоді в РФ, можливо, з'являться люди, які захочуть провести сепаратні переговори щодо повалення правлячого політичного клану для зміни політичної ситуації в Росії", - припустив військовий експерт.

читайте такожУ Зеленського заявили про плани Росії щодо війни з УкраїноюЖданов нагадав, що за останні дні президенту Зеленському подзвонили практично всі лідери ключових західних країн – Джо Байден, Борис Джонсон, Джастін Трюдо.

"Всі запевнили, що не кинуть Україну, підтримають її, дадуть все, що їй буде потрібно, але – у разі конфронтації воювати з Росією будуть самі українці. Тому Зеленський і каже, що розв'язувати проблеми з Росією потрібно виключно дипломатичним шляхом. Він розуміє: гинути будемо ми", - зазначив полковник запасу.

До слова, згідно з опитуванням соціологічної групи Рейтинг, 36% опитаних українців оцінюють імовірність повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, як високу, 31% - як середню, 15% - як низьку, 12% - кажуть, що загрози немає.

Соціологи зазначають, що в порівнянні з груднем 2018 (коли відбулося захоплення Росією українських моряків), кількість тих, хто вважає, що загроза висока, зросла майже в півтора раза.

Переговори Зеленського і західних лідерів- про що раніше повідомляв Главред:

  • 2 квітня президент України Володимир Зеленський провів переговори з президентом США Джо Байденом.
  • За підсумками розмови глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Байден запевнив Зеленського в підтримці українських реформ.
  • У Білому домі після розмови з Зеленським зазначили, що Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед російською агресією.
  • Президент США акцентував увагу на прихильності адміністрації щодо підтримки плану Зеленського для боротьби з корупцією та реалізацією реформ демократії.
  • 5 квітня Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Глава держави розповів Джонсону про ескалацію на Донбасі та нарощування російських сил біля кордону.
  • Крім того, Зеленський закликав Велику Британію та інші держави Альянсу посилити свою присутність в регіоні та збільшити санкційний тиск на Росію.
  • 6 квітня через загострення ситуації на Донбасі Зеленський провів телефонну розмову з прем'єром Канади Джастіном Трюдо. Президент підкреслив важливість питання про можливість отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти