Екс-радник Єрмака поскаржився на привласнення мільярдів із фонду Covid-19

14 листопада 2020, 22:22
Колишній чиновник підкреслив, що важливі кошти пустили на велике будівництво.
Уманьський
Уманський прогнозує економічний колапс / Reuters

Гроші з фонду по боротьбі з коронавірусом, які розтратили замість медицини на будівництво доріг, розділили між собою шість компаній.

Як заявив колишній міністр фінансів Ігор Уманський на своїй сторінці в Facebook, 2020 рік надовго запам'ятається українцям не тільки через пандемію коронавірусу, а й через розтрату вітчизняних медичних коштів на будівництво.

Уманський нагадав, що бюджет на будівництво доріг зріс втричі за останні два роки.

відео дня

"З початку "великого будівництва" почалися зміни у вимогах до тендерної документації. За дивним збігом обставин новим вимогам відповідає тільки шість компаній — улюбленці долі, або картель, як їх називають колеги", — пише колишній міністр.

За словами екс-чиновника, певні компанії виграють тендери, але при цьому самі не ведуть будівництво, іноді також перепродують роботи субпідрядникам зі "знижками" в 30-40%.

"Якщо скласти всі тендери цієї Мерзенної шістки "і обчислити ці" дисконти — маємо (хтось має) близько 36 000 000 000 грн-саме таку суму отримав додатково Автодор з Ковідного Фонду на велике будівництво", — підкреслив він.

Уманський вважає, що дороги можна було побудувати, не зачіпаючи при цьому фонду по боротьбі з коронавірусом.

читайте такожКарантин триває, а гроші скінчилися: на що розтратили Фонд боротьби з COVID-19"Майже кожного місяця Уряд почав шукати у кого ще можна відібрати та спрямувати на "благу ціль" - "ручки" тремтять від можливостей. То 2 млрд чергових додадуть, то держбанки нахилять видати чергові млрд. "Їх не зупинити" - у жерло апетиту йде все. Знімають із будівництва онкоцентру (!) більше 100 млн. - ну дрібнички для них, але не для онкохворих", — розповідає він.

Чиновник підкреслив, що Міжнародний валютний фонд вимагає провести аудит Укравтодору і коронавірусного фонду, однак український уряд боїться робити такий аудит.

"Країна наближається до економічного армагедону", - стверджує колишній міністр.

Екс-радник Єрмака поскаржився на привласнення мільярдів із фонду Covid-19
/ Фото: Facebook / Ігор Уманський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти