Десант РФ у степах України: генерал ЗСУ оцінив ймовірність удару з Криму

3 травня 2021, 18:20
РФ цікавить район Нової Каховки, звідки починається Північно-Кримський канал.
РФ може висадити десант в Україні
Армія РФ може вдарити по Україні / Facebook/mod.mil. rus

РФ може провести спецаїльну операцію з відновлення подачі води в захоплений Крим. За словами колишнього командувача десантно-штурмових військ, генерал-лейтенанта Михайла Забродського, не можна виключати прямого прориву через кримські перешийки.

"До речі, їх не тільки ті два, що у всіх на слуху - їх набагато більше. Відповідне вертикальне охоплення з використанням повітряного десанту, і можливе використання якихось елементів висадки з моря морських десантів, зокрема, в наших чорноморських портах", - попередив він у коментарі Радіо Свобода.

У свою чергу, колишній заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Сергій Кривонос каже, що РФ цікавить район Нової Каховки, звідки починається Північно-Кримський канал.

"Їх в першу чергу цікавить Нова Каховка, де якраз є всі ці установи і всі населені пункти, які йдуть уздовж каналу. Де наші насосні та компресорні станції, які якраз дозволяють здійснити перекидання води.

Якщо ви уважно дивитеся і аналізуєте їх попередні навчання протягом останніх 10 років, ви побачите, що всі їх навчання якраз і були націлені на здатність швидкого перекидання сил і засобів Російської Федерації до наших кордонів, в тому числі і в Крим. Тому вони знають чітко свій маневр і здатні досить швидко його робити", - додав Кривонос.

читайте такожДесятки танків і БТР: з'явилося нове відео з технікою РФ біля кордонів України

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Відведення військ РФ від кордонів України:

  • Росія заявила про завершення навчань в тимчасово окупованому Криму і повернення військ в пункти постійної дислокації.
  • В окупованому Криму на нараді про підсумки дій російських військ в ході раптових перевірок Міністр оборони РФ Сергій Шойгу вирішив завершити раптову перевірку, в рамках якої проводилися навчання, оскільки "всі поставлені цілі досягнуті".
  • Раніше РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула в окупований Крим і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку.
  • У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.
  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що ситуація контролюється, а українські військові готові реагувати як на загострення ситуації на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей, так і вздовж усього українсько-російського кордону.

Припинення водопостачання Криму

Росія у березні 2014 року захопила український Крим. До захоплення Криму Росією вода надходила на півострів з Дніпра по Північно-Кримському каналу. Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді.

У квітні 2014-го Київ припинив подачу води у Крим. Влада України неодноразово зазначала, що подачу води в Крим буде відновлено, коли півострів повернеться під контроль Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти