Данілов виступив за жорстку президентську республіку в Україні: що зміниться в країні

25 жовтня 2021, 14:11
385
Секретар РНБО підкреслив, що президент – це перш за все відповідальність.
Олексій Данилов
Олексій Данилов / УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов підтримує перехід України в жорстку президентську республіку.

Як заявив секретар РНБО в інтерв'ю РБК-Україна, в Україні всенародно обирають президента, на нього покладаються надії, але за Конституцією — парламентсько-президентська республіка.

Данілов зазначає, що за логікою парламентсько-президентської республіки, президента потрібно обирати в парламенті і "поставити крапку в цьому питанні".

відео дня

"Якщо ви хочете моя особиста думка, я можу сказати. Я за жорстку президентську республіку. Чому? Тому що тоді є відповідальна людина, яка розуміє, на що вона йде, навіщо і так далі", — заявив Секретар РНБО.

Він додав, що парламентсько-президентські республіки можуть існувати, але "коли є вже усталена демократія, має своє коріння, для цього повинні пройти століття".

Данілов зазначив, що щоразу змінювати Конституцію – "це дуже небезпечна історія".

читайте також"За цим стоїть людина": Данилов пояснив, як з'явився коронавірус

Зараз в Україні діє парламентсько-президентська республіка. Це одна зі змішаних форм правління, при якій президента обирає народ.

Президент має право розпустити парламент, а парламент — усунути президента в порядку імпічменту.

Як раніше заявляв Олексій Данілов, на фронті на Донбасі в зоні проведення операції об'єднаних сил в українських військових немає ніяких обмежень на ведення вогню у відповідь на обстріли окупантів по позиціях ЗСУ.

Секретар РНБО підкреслив, що при ворожих нападах бійці ЗСУ дають бойовикам гідну відповідь, і відображають атаки "без команди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти