"Реформа зірвана": в Слузі народу жорстко "наїхали" на міністра фінансів

17 липня 2020, 14:01
Правоохоронці зафіксували факти хабарів на митниці.
Данило Гетманцев
Данило Гетманцев / Скріншот

Міністр фінансів Сергій Марченко несе відповідальність за зрив реформи Державної митної служби, заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

У своєму Facebook він підкреслив, що Марченко не виправдав довіри, взявши на себе персональну відповідальність за стан справ на митниці і нагадав про низку задокументованих фактів корупції на Одеській митниці.

"Схеми процвітають. Реформа зірвана", - упевнений Гетманцев.

відео дня

Він зазначив, що 16 липня спільними діями Національної поліції спільно з ДБР та Офісом генерального прокурора було затримано на гарячому начальника митного посту Кучурган Одеської митниці Олексія Осипчука, заступника начальника відділу митного оформлення №3 митного посту Одеса Віктора Залепу та в. о. начальника цього ж митного посту Володимира Лиманського на одержанні неправомірної вигоди за сприяння у вирішенні питань їх компетенції.

читайте такожЗеленський хотів ввести спецвійська на митницю: президент розповів, хто йому завадивЗа його словами, 13 березня цього року правоохоронці зафіксували факт вимагання і отримання неправомірної вигоди у розмірі $1 тис. Осипчуком, 12 травня зафіксували отримання $200 неправомірної вигоди Залепою за оформлення вантажу з одягом. Також 10 липня правоохоронці зафіксували вимагання та одержання неправомірної вигоди в $500 з боку Лиманського за оформлення контейнера з іграшками.

"Однак зрозуміло, що всі ці питання до міністра фінансів", - додав Гетманцев.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні заявляли про те, що українські митниці в травні 2020 року поповнили державну скарбницю на 27 мільярдів гривень, тим самим виконавши план лише на 85,2%. Тепер у Мінфіні вимагають, щоб план був виконаний на всі 100%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти