Чи стане Донбас де-юре частиною Росії – прогноз експерта

24 липня 2020, 03:50
Інтеграція сходу України триває вже давно, вважає Юрій Касьянов.
Юрій Касьянов
Юрій Касьянов висловився про долю Донбасу/ УНІАН

Москві не потрібні самопроголошені "ДНР" і "ЛНР" в складі Росії – їй у складі потрібна вся Україна. Про це заявив волонтер та блогер Юрій Касьянов під час чату на Главреді.

За його словами, інтеграція сходу України триває вже давно.

"Там уже всюди і російські підручники, якщо брати освіту, і російська валюта, якщо брати економіку, і російські військові інструктори, якщо брати армію, і російські паспорти... Інтеграція цих територій рухається повним ходом", - зазначив Касьянов.

відео дня

Волонтер вважає, що "Росія може багато говорити про намір повернути території нині окупованого Донбасу до складу України, однак, насправді, вона розраховує повернути до складу Росії всі області України, які зараз не окуповані, і провести там ту ж саму інтеграцію".

При цьому Касьянов вважає, що Росія навряд чи де-юре включить ОРДЛО в свій склад.

"Їй це просто не потрібно, адже це означатиме закрити питання з цими територіями. Москві вигідно, щоби постійно залишався подразник, який можна використовувати для того, щоби вести торги з США і Європою, тиснути на українське керівництво і населення, а потім просто сказати: "У вас немає інших варіантів, окрім як повернутися в лоно Російської імперії – вам буде тут добре", - вважає Касьянов.

читайте також"Ворог – бандерівці": Касьянов оцінив сценарій з російськими танками на КиївВолонтер також вважає, що якщо Росія доб'ється приєднання України, то буде всіляко підтримувати українську мову та українську культуру.

"Можете бути впевнені, що Росія, коли в Україні буде проросійська влада, буде робити більше для розвитку мови, ніж будь-яка влада в Україні досі. Вони взагалі створять заповідник української мови та культури – всі ті, хто мріяли про те, щоби скрізь лунала українська мова, будуть просто в захваті. Але чи станемо ми вільними людьми від цього? Ні. Україна буде свого роду резервацією, як в індіанців", - резюмував він.

Як повідомляв Главред, волонтер та блогер Юрій Касьянов назвав єдиний спосіб мирного повернення Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти