Ціни на газ і світло для населення: у Слузі народу розкрили плани влади

12 січня 2021, 18:37оновлено 13 січня 2021, 17:03
Рішення щодо тарифів на газ і електроенергію для населення буде прийнято до кінця поточного тижня, вважає Олександр Корнієнко.
Корнієнко
Влада шукатиме механізми зниження тарифів на комунальні послуги - Корнієнко / УНІАН

Влада розглядає можливість прийняття низки кроків, спрямованих на зміну тарифів на електроенергію і газ для населення. Має пройти ще одне засідання, де вивчатимуться конкретні механізми зниження цін для українців. Існують різні підходи, які потребують уточнення.

Про це заявив глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко виданню Страна.UA, коментуючи підсумки наради депутатів від пропрезидентської парламентської фракції з прем'єрміністром Денисом Шмигалем, в.о міністра енергетики Юрієм Вітренко та головою Нафтогазу Андрієм Коболєвим.

За словами політика, сторони обговорили декілька варіантів, які спрямовані на зниження цін на газ і електроенергію для населення, проте знайти компромісне рішення наразі не вдалося. Також окремо говорили про ситуацію з пільгами на електропостачання для міст у 30 км від АЕС і проблему пільгового забезпечення для людей, що використовують електроопалення.читайте такожУ Києві злетіли тарифи на опалення та гарячу воду

"По всіх позиціях є бачення профільного міністерства та в.о. міністра Вітренко, є бачення "Нафтогазу" щодо газової ситуації, є бачення Кабміну щодо електроенергії. Всі ці речі потребують додаткової консультації, тому що питання залежить від регулятора НКРЕКП, який не був присутній на нараді. Є також питання, до обговорення яких може приєднуватися Антимонопольний комітет", - зазначив Корнієнко.

Крім того, керівник Слуги народу нагадав, що о 18:00 12 січня пройде ще одне засідання, в рамках якого чиновники опрацюють конкретний план реалізації механізмів щодо зниження тарифів.

"О 18:00 відбудеться нарада у прем'єра за участю голови профільного комітету, Вітренко, Коболєва. Вони шукатимуть конкретний механізм, щоб знизити ціну. Елементи цього плану відомі, і ваше видання про них писало. Це жорстке обмеження ціни надбавки на транспортування, обмеження надбавки додатково до оптової ціни, і фіксований відсоток від вартості на транспортування", - додав політик.читайте такожАрешт житла, штрафи і заборона на виїзд з країни: як у Раді планують стягнення боргів за комуналку

Що стосується варіантів вирішення ситуації, Корнієнко акцентував увагу на тому, що пропозиція Вітренко є найоптимальнішою, тоді як варіант Нафтогазу передбачає низку проблем. Однак підсумкова реалізація таких планів залежить від позиції НКРЕКП та Антимонопольного комітету.

"Варіант пана Вітренка наразі виглядає найбільш прийнятним. Його можна швидше виконати без складнощів. А варіант "Нафтогазу" передбачає певні дії, які швидко не виконуються. Знову ж таки, до цих варіантів потрібно додати обговорення за участю НКРЕКП, Антимонопольного комітету, а потім приймати рішення", - зазначив Корнієнко.

Наостанок політик підкреслив, що держава шукає прийнятний варіант врегулювання ситуації з ЖКГ-тарифами, який влаштує МВФ і українських громадян. Перші результати щодо цього питання повинні з'явитися вже до кінця цього тижня.читайте такожЗліт тарифів на комуналку: у Кабміні розповіли, чого чекати одержувачам субсидій

Тарифи на комуналку в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти