"Маячня сивої кобили": експерт передрік провал Кримської платформи

26 травня 2021, 18:59оновлено 26 травня 2021, 20:45
Юрій Романенко вважає, що в Кримській платформі немає сенсу і там нічого не вирішать.
Юрій Романенко
Юрій Романенко розповів про перспективу Кримської платформи / УНІАН

Керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко під час чату на Главреді розповів про перспективу Кримської платформи і чи буде вона мати якийсь результат.

"Результат буде нульовий. Це ще одна "маячня сивої кобили", за яку взялася наша влада. Це все буде, як з Північним потоком-2: зберуться, поговорять, нічого не вирішать", - зазначає Романенко.

Також експерт розкритикував і заяву президента Зеленського, про те що на Кримській платформі будуть підписані важливі документи.

"Не знаю, що може бути підписано на маячній платформі з приводу марення, яке там буде обговорюватися. Немає ніякої різниці, що буде підписано. Ну, підпишуть декларацію про те, що Крим – український, а далі що? Давайте тоді будемо в'їжджати в Крим, не проходячи пункти пропуску ФСБешників, або спробуйте прогулятися по Сімферополю з українським прапором...", - зазначив він.

На думку Романенка, Україна не готова воювати ні за Крим ні за Донбас.

"За великим рахунком, ми не готові воювати і за Донбас. Тому все це - генерація марення, не більше того. Це лише нагадування про те, що Крим є українським. Ми можемо скільки завгодно вважати Крим українським, проте поки що там бовтається російський прапор, і саме Росія контролює півострів. Як Азербайджан вважав і вважає Нагірний Карабах своїм, так і ми можемо вважати своїм Крим. Тільки Азербайджан 25 років готувався, переоснащував армію, посилював економіку, домовлявся із Заходом, тільки після цього він поліз в Нагірний Карабах і вирішив свої проблеми. А українці - великі мрійники: вони всі мріють і мріють про те, що не допустять Північний потік-2, про те, що трапиться диво і Росію відключать від SWIFT, і т.д. де в усьому цьому інтерес тих, хто повинен це зробити? Не зрозуміло", - додав він.

читайте такожПорошенко і Медведчук не могли обходитися один без одного, вони як брати-близнюки-експерт

Стратегія деокупації Криму - про що раніше повідомляв Главред:

  • Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає запуск заходів, спрямованих на звільнення і повернення анексованого Криму. Серед них доручення Кабміну Про організацію Кримської платформи.
  • Захід пройде напередодні 24 серпня – Дня Незалежності України. Саміт відбудеться в Києві.
  • У лютому президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії.
  • Як відомо, Рада національної безпеки і оборони затвердила стратегію деокупації і реінтеграції Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти