Екс-міністр культури Бородянський став "ворогом преси": подробиці

3 травня 2020, 14:22
Володимир Бородянський став фаворитом антирейтингу.
Бородянський
Володимир Бородянський / УНІАН

Колишній міністр культури Володимир Бородянський став одним із ворогів преси, заявили в Національній спілці журналістів України.

"Автор скандального законопроекту, що передбачає кримінальну відповідальність для журналістів та державних органів цензури - очевидний фаворит антирейтингу "ворогів преси". Незважаючи на те, що Бородянський відправлений у відставку, його відверті наміри втручання в журналістську діяльність, декларуючи боротьбу з дезінформацією, спричинили тривалий негативний ефект. І у вигляді критики міжнародних організацій, і у вигляді тотальної недовіри журналістів до інформаційної політики уряду і Міністерства культури. Це треба було додуматися, щоб у країні, яка при всіх президентах гаряче відстоювала право вільно говорити, пропонувати відправляти журналістів на виправні роботи або у в'язницю", - підкреслив голова НСЖУ Сергій Томіленко в Facebook.

читайте такожБородянський розповів, як і чому покинув Мінкульт з КабміномЗа його словами, головними ворогами преси в 2020 році також стали: агресія проти журналістів і системна безкарність за злочини проти представників ЗМІ, політизування теми свободи слова, байдужість чиновників до журналістів, економічні злидні, дезінформація, маніпуляції або поверхнева журналістика, які підривають довіру до ЗМІ.

відео дня

Нагадаємо, раніше Бородянський опинявся в епіцентрі скандалів: зокрема, він презентував законопроект про дезінформацію, який за задумом авторів, повинен буде регулювати діяльність засобів масової інформації в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти